Сексуалната възбуда понижава степента на отвращение

7762
Сексуалната възбуда понижава степента на отвращение

Сексуалната възбуда може да потисне отвращението, смятат холандски учени от Грьонингенския университет.

Те са провели експеримент, доказващ, че у човека се развиват определени биологични механизми, които им позволяват да потиснат отвращението по време на секс.

В изследването са участвали само студентки от Грьонингенския университет. Дамите са разделени в три групи. На участничките в първата група е прожектиран еротичен филм, предизвикващ възбуда, предаде БГНЕС. Втората група са гледали филм за опасните спортове, който не предизвиква сексуални емоции. Девойките от третата група са гледали лента с неутрално съдържание за пътешествия.

След прожекцията участничките са помолени да извършат няколко еднакви неща, които предизвикват отвращение. Студентките трябвало да изядат бисквитка с печен червей, да облекат риза, която педофил е носил по време на секс, да хвърлят мръсни гащи в коша с бельо за пране и да поддържат животинска кост.

Дамите от първата група са били сексуално възбудени и са оценили задачите, свързани със секс, като по-малко отвратителни, отколкото останалите. Според автора на изследването Шармейн Борг резултатите от експеримента откриват нови възможности за лечението на някои сексуални разстройства като например вагинизъм.

Редактор: Калина Здравкова

Автомивка със секс промоция

Малайзийска автомивка предлага безплатен секс след деветото измиване на един и същи автомобил, пише Sydney Morning Herald. Нетрадицион...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com