Сезонът, в който сте родени, определя темперамента

4826
Сезонът, в който сте родени, определя темперамента
Снимка: iStock

Хората прекарват много време в това да разгадаят характера си или този на другите хора според зодията. Да, до известна степен това има значение, но влияние оказва и сезонът, в който сте родени. Това показва проучване на унгарски учени, които са изследвали 400 души, като анализират техните личностни качества и особености. Учените установили, че сезонът, в който са родени, оказва съществено влияние за характера им.

Хората, които са родени през есента, страдат по-малко от депресия в бъдеще. Тези, които са родени през лятото, имат склонност на по-голяма полярност в емоциите и това да доведе до депресия и други неприятни усещания, пише MotherNatureNetwork.

Седем типа жени, които си тръгват без обяснение

Тези дами са толкова досадни на мъжете, че силният пол, бяга от тях като от чума. На вашето внимание седем типа жени, които си тръгват...

Експертите са установили, че тези, които са родени през летните месеци, са много по-позитивно настроени към живота и като цяло да изпитат положителни емоции. Тези, които са родени зимата, са по-раздразнителни от останалите и са малко по-студени.

Родените през пролетните месеци страдат по-често от хранителни разстройства. Тези хора са по-склонни към анорексия, отколкото останалите групи.

Летните бебета се характеризират не само с положителна нагласа към живота, но и с честа смяна на настроенията. Ако в един момент всичко върви наред, то в следващия може да изглежда, че светът ви се срива. Да, нормално е да има дни, в които настроението ни претърпява спад, но обикновено такива хора са склонни към различни психични разстройства.

Пролетните бебета пък са склонни към шизофрения. Тъй като това са халюцинации, които могат да променят изцяло представата за живота, то трябва да има лечение през целия живот. Също така, доста често те страдат от диабет тип 1. Това е състояние, в което тялото произвежда по-малко или повече инсулин. И в двата случая не се разгражда захарта и следователно енергия до клетките просто не достига и съответно има покачване и на стойностите на кръвната захар.

Ако имате 4 или повече от тези черти, вие сте от най-редкия тип личности

Типът личност, който днес се нарича INFJ, е смятан от Карл Юнг за най-забележителния и най-рядък. Как означава абревиатурата INFJ? Про...

Изводите са, че сезонът, в който е роден човек, може да бъде обяснение за темперамента му или смяната на настроенията. Някои са по-склонни към психически разстройства.

Учените още вярват, че сезоните имат влияние върху някои невротрансмитери, най-често серотонин и допамин. Те при високи имат отношение към повишаване или спадане на настроението, което ни се отразява и на начина на живот.

Всички тези сезонни проблеми влияят на психиката. При някои хора смяната на сезоните с отразява на желанието за секс. Тези, които са родени през зимата, често имат ниско либидо или почти никакво. Съответно, когато настъпи този сезон, те нямат желание за нищо. Разбира се, това е строго индивидуално.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се нарича най-здравото великденско яйце из България?

Топ 3 на зодиите, които са най-трудни във връзка

Ново начало в любовта за зодия Рак, ето какво ги очаква до края на годината

Как да имаме най-шарените великденски яйца

Големи промени в любовния живот на скорпионите до края на годината

Отново е на мода боядисването на яйцата с фолио - ето как се прави

Всичко ги разстройва: Най-лабилните зодии

Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно

Как да имаме най-шарените великденски яйца?

Не сте очаквали: Топ 4 на най-страхливите зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com