Ще гледаме We Will Rock You през май

25356

Невероятният музикален спектакъл с песни на Queen "WE WILL ROCK YOU" ще се играе в столичната зала "Арена Армеец" от 15 до 19 май (като част от световното му турне), съобщи БГНЕС по информация на „София Мюзик Ентерпрайсис”.

Всяко представление ще бъде с лимитиран капацитет от 4500 души. Спектаклите ще са на 15 май, сряда, 16 май, четвъртък, 17 май, петък от 20.00 часа. На 18 май, петък, ще има две представления – от 15.00 и от 20.00 часа, а в неделя, 19 май, спектакълът е с начален час от 19.00 часа. Билетите са на цени от 40, 55, 70, 80, 90 и 100 лева и и могат да бъдат закупени от касата на Тикетпро в Билетен център НДК, на касата на "Арена Армеец", онлайн на www.ticketpro.bg и партньорската мрежа.

Крис Норман идва в България догодина

Първа пролет през 2013 ще пристигне с концерт на легендата Chris Norman на 22 март. Познат като вокал на Smokie, Chris Norman прави св...

Всичко започва на 28 август 1996 г. със случайна среща по време на кинофестивала във Венеция. Брайън Мей и Роджър Тейлър са гости на откриването, където са показани няколко документални късометражни филмчета, базирани на песни от албума "Made In Heaven". Те се прожектират преди официалната премиера на филма на Бари Левинсън "Слипърс", в който една от главните роли изпълнява Робърт де Ниро. На партито по случай началото на феста Де Ниро се запознава с Мей и Тейлър и ги пита дали имат идея за мюзикъл, основан на песните на Queen. Двукратният носител на "Оскар" споделя с музикантите, че дъщеря му е голяма почитателка на британската група. Така е поставено началото на проекта, превърнал се в WE WILL ROCK YOU.

 

На 24 февруари 2001 г. Робърт де Ниро пристига в Лондон и присъства на уъркшоп, на който известният драматург и писател Бен Елтън представя финалния вариант на сценария на новия мюзикъл. Той е озаглавен WE WILL ROCK YOU, а Де Ниро е обявен официално като един от продуцентите му. Една година по-късно е пресконференцията в театър Доминиън, на която присъстват четиримата основни виновници за появата на бъдещия хит – Де Ниро, Мей, Тейлър и Елтън. Американският актьор веднага се превръща в център на вниманието, а снимката, на която той позира с китарата на Брайън Мей, на следващия ден окупира първите страници на всички вестници.

На 2 май 2002 г. са представени за първи път пред журналисти екипът и актьорите, които участват в шоуто. В ролята на Галилео е Тони Винсент, Хана Джейн Фокс играе Скарамуш, а Шарън Д. Кларк е в ролята на лошата Killer Queen. След 12 дни е световната премиера на WE WILL ROCK YOU в театър Доминиън. Освен Де Ниро, Мей, Тейлър и Елтън, по червения килим минават безкрайно много знаменитости, а специални гости са майката на Фреди Меркюри, Джер Булсара, и неговата сестра Кашмира Кук.

Концерт на Depeche Mode на 12 май ще има

Въпреки ремонтните дейности на стадион "Георги Аспарухов", концертът на „Депеш Мод“ ще се състои на 12 май, съобщиха от &bd...

 

Още първите представления на WE WILL ROCK YOU минават пред пълни салони и неспиращи овации, а билетите се разпродават за месеци напред. Доказателство за огромния успех на шоуто е поканата към екипа, който заедно с Брайън Мей и Роджър Тейлър участва в концерт по случай златния юбилей на кралица Елизабет в градината на Бъкингамския дворец. Начало на концерта поставя Мей, който изпълнява "God Save the Queen" на покрива на двореца. Изпълнението му е аплодирано от 12 000 души пред двореца, а още над 200 милиона го гледат по телевизията. Така манията по WE WILL ROCK YOU се разпростира по целия свят.

Още в края на годината шоуто започва да трупа награда след награда. WE WILL ROCK YOU е обявен за най-добър нов мюзикъл, при това в конкуренция с популярни заглавия като Chitty Chitty Bang Bang и The Full Monty. По-късно печели пет награди на театралните зрители: за най-добър нов мюзикъл, най-добър режисьор (Бен Елтън), най-добър актьор (Тони Винсент), най-добра актриса (Хана Джейн Фокс) и най-добра поддържаща актриса (Шарън Д. Кларк). Впоследствие WE WILL ROCK YOU е официално обявено за любимо шоу на Великобритания, като получава и престижната награда Olivier.

Още през 2003 г. е премиерата на испанската версия на WE WILL ROCK YOU. Следват версии на руски, немски, италиански и шведски, а продукцията обикаля целия свят. До момента шоуто е развълнувало повече от 6 милиона зрители във Великобритания и повече от 15 милиона души в 17 държави.

Слаш: Eлате и преживейте едно страхотно Rock`n`Roll шоу

Последната новина около предстоящия концерт на Слаш в София, до който остава по-малко от месец, е специалното обръщение на звездата към...

Редактор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com