Ще познаете ли как кръвните групи влияят на характера ни?

5700
Ще познаете ли как кръвните групи влияят на характера ни?
Снимка: iStock/Guliver

В Япония се обръща голямо внимание не на хороскопите, а на това с каква кръв е роден човек. Смята се, че е възможно да се определят положителните и отрицателните страни на личността.

С кого да работиш, за кого да се ожениш и къде да живееш - кръвната група може да покаже. Има цяла философия в това отношение.

Група 1 (0) - в Япония ги наричат ​​"ловци"

Положителни качества: целеустремени оптимисти, способни сами да вземат решения. Те обичат да общуват, сред тях има много екстроверти и лидери, които другите са готови да следват.

Отрицателни качества: доста арогантен, суетен, неспособен да отговори адекватно на критика. Те обичат да командват и са много взискателни към другите. Сред тях има много ревниви хора, особено към жените.

Те стават добри лидери, но се опитват да не ги наемат като журналисти поради особено болезнено отношение към критиката.

Група II (A) - те се наричат ​​​​"фермери"

Положителни качества: работници по природа, доста общителни, с творчески подход към решаването на проблеми. Това са отговорни и упорити хора, които няма да се откажат наполовина.

Отрицателни качества: упоритостта е положително качество, но при "фермерите" тя преминава в инат. Хората с тази кръвна група се отличават с прекомерна сериозност и придирчивост.

От гледна точка на работата е малко вероятно собствениците на 2-ра кръвна група да получат работа като помощник-управител или заместник поради факта, че те ще огънат линията си и ще откажат да се подчиняват на заповедите на ръководството.

Най-разпространена кръвна група в България – имат я почти цели 40% от българите

III група (B) - тази група условно се наричат "номади"

Положителни качества: креативност, старание, активност. Японците смятат такива хора за силни, страстни, но неподготвени за рутина.

Отрицателни качества: безотговорност, непредсказуемост, егоизъм. Не умеят да прощават и разбират. Готов да изоставя случая наполовина.

Поради неприязънта към рутината, японците препоръчват на собствениците на 3-та кръвна група да работят в творческата сфера или поне като организатори на събития.

Група IV (AB) - "мистериозни хора"

Положителни качества: спокойствие, хладнокръвие, рационалност. Тези хора лесно се адаптират към обстоятелствата и намират изход от всяка ситуация.

Отрицателни качества: в същото време те са щастливи, нерешителни, страдат от собственото си невнимание, могат да бъдат двулични и безотговорни, така че трябва да държите очите си отворени с тях.

Японците смятат, че сред собствениците на 4-та група, най-високият процент на гении.

Коя е най-разпространената кръвна група?

Какво наистина влияе на характера?

Много учени се опитват да припишат влиянието върху характера, здравето и физическите способности на кръвните групи, но в действителност характерът на човек се влияе от:

  • генетика;
  • общество;
  • хормонален фон.

Данните от световните статистически наблюдения показват само връзката на кръвната група и някои особености на състоянието на организма. Хората с първа кръвна група имат значително по-малък риск от развитие на тромбоза и миокарден инфаркт.

Това се дължи на по-ниската концентрация на един от компонентите на системата за кръвосъсирване - факторът на фон Вилебранд. Има и други заболявания, които повече или по-малко се влияят от кръвната група.

Но това не се отразява на физическото или психологическото състояние. Генетиката може да има принос. Но генетиката от гледна точка на психологията не зависи от това каква кръвна група наследява детето.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Най-известните суеверия за косата и ноктите, които жените трябва да спазват

Тези зодии са орисани от звездите да бъдат щастливи в любовта

Как да влезем във форма за лятото без спорт и строги диети?

Нека цъфти: Защо не трябва да късате люляка?

Нумерологичен хороскоп за месец МАЙ

Не само за храна: Как да почистите канализацията с кетчуп?

Тези 4 зодии често са склонни към извънбрачни връзки

Тези 4 зодии правят връзките си "храм на доверието"

Какво трябва да направим, когато някой се отнася зле с нас?

15 навика, които си струва да възприемете от богатите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com