Щипка сода за хляб в прането прави чудеса с него!

62885
Щипка сода за хляб в прането прави чудеса с него!
Снимка: iStock/Guliver

Содата за хляб помага за избелване на дрехите, подобрява външния вид на цветните тъкани и премахва миризмите, без да уврежда тъканта. Тя е отличен дезодорант и естествен почистващ препарат. Когато перем с хлебна сода,  това може  да засили ефекта на пране на препарата и да направи белите дрехи още  по-искрящи. Освен това е чудесен начин за поддържане на вашата перална машина чиста. Използвайки содата, така опазваме природната среда, защото химикалите в скъпите препарати съдържат корозивни съставки, които не са екологични.

Содата има омекотяващо водата свойство и е чудесна за балансирането на pH на водата в пералната машина, което означава по-чисти дрехи. Хлебната сода представлява и чудесен омекотител, като може да прибавите половин чашка към самия цикъл на изплакване на пералнята. Ако има сериозни петна по вашите дрехи,  то хлебната сода е чудесна за премахването на упорити и лепкави такива.

Как да избелим вещите със сода за хляб

За съжаление белите тъкани бързо пожълтяват, посивяват или просто губят приятен нюанс. Те няма да възвърнат първоначалната си белота са...

Ако използвате вместо гореща, студена вода в процеса на предпране,  вашите бели и цветни дрехи ще си останат ярки. Това ще даде на содата време за ефективното премахване на миризмата от дрехите ви  и  е невероятна опция за кърпи и предмети, миришещи на тютюн, дим, мухъл или пот. Съставки: около двеста грама чашка хлебна сода, четири литра вода. Инструкции: Двете съставки се изсипват в леген или кофа. Поставяте дрехите си  в тази смес, добавяйки  ако е нужно допълнително количество вода. Оставяте дрехите си да киснат за една нощ и ги изпирате на следващия ден.

Как да слагате сода в пералнята?

Поставя се половин чашка хлебна сода във вашата пералня и се оставя  да се напълни изцяло с вода. Това би и помогнало изцяло да се разтвори. После цикълът на пране може да продължи както обикновено. Ако имате повече дрехи за пране, може да прибавите до една мерителна хлебна сода. Оцетът също е полезен тип разтвор за почистване. За подобрение на ефекта на содата за хляб, може да добавите и чаша бял оцет към водата, докато се изплакват дрехите.

Как да премахнете петна с хлебна сода?

Неща, които никога не трябва да почистваме със сода за хляб

Използвате ли сода за хляб за почистване? Това е добра, екологична идея, която е позната от години. Содата наистина е един универсален ...

Съставки: една  супена лъжичка сода за хляб около сто грама. Инструкции:  Прави се паста от содата с малко  количество вода. Може водата да бъде заменена с кислородна такава или оцет.  Този тип паста е идеална за премахването на всички видове петна, дори такива от масло, мазнини, кал и засъхнала храна. За да я приложите по правилен начин, може да разтриете пастата леко върху петното. Не бива да забравяте да покриете с нея цялото петно ​​и зоната около него. Оставяте за петнайсет минути да подейства. Ако петното е върху кърпа, може да бъде избърсано със стара четка за зъби. Не бива да търкате деликатни тъкани като коприната или сатена, защото този процес може да отслаби  влакната им. Накрая дрехите се изплакват в топла вода. Когато работите с по-деликатни тъкани, най-добре е да ги почистите с влажна кърпа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво е сомнилоквия и колко хора са засегнати от този феномен?

Как се наричат нишките в банана и напълно безопасни ли са за здравето ни

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

7 грешки, които често се допускат на първа среща

Всичко, което трябва да знаете за мъжа Телец

За жените над 40 години - тази мода им сваля по някоя друга година

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно