Скритите симптоми може да са индикатор за много по-сериозни проблеми

2047
Скритите симптоми може да са индикатор за много по-сериозни проблеми
Снимка: iStock/Guliver

Голяма част от хората посещават личния си лекар, само ако нещо ги заболи или вече е належащо. Повечето от нас пренебрегват здравето си, отлагайки грижите за нещо, но понякога то ни праща сигнали, че нещо не е наред и трябва да умеем да ги разчитаме.  На пръв поглед незначителните симптоми може да са индикатор за много по-сериозни проблеми, ето защо не трябва да ги пренебрегваме. Приготвили сме ви няколко сигнали, които тялото изпраща към вас, когато нещо не е наред.

Подути клепачи – ако забележите и че кожата ви е по-бледа от обикновено, изпитвате постоянен студ и слабост в крайниците, това може да значи, че имате проблеми с бъбреците.

Сухота в устата – обикновено се появява при силно изразен стрес и тревожност. Ако освен него изпитвате и раздразнение, може да бъде сигнал за липсва на витамин В3. Може да си го набавите от покълнал пшеничен зародиш, говеждо, пилешко месо или ядки. Този симптом може да е знак и за диабет.

Неприятен дъх в устата – ако нямате проблем със зъбите, който да го предизвиква, това може да е показател за проблеми със стомаха, черния дроб, бронхите или бъбреците. Посетете лекар задължително.

Синьо-лилави петна по кожата – те показват, че имате проблеми с черния дроб или разреждането на кръвта. Ако ги забележите, задължително отидете на лекар и пуснете съответните изследвания.

Кръвотечение от носа – ако се случва по-често, е знак за високо кръвно. В случай че нямате проблем с кръвното, може да индикатор за липса на витамин К. Включете в менюто си повече храни с коприва, зеле и спанак. Изчакайте и вижте дали ще забележите промяна.

Бавно заздравяване на рани – индикира недостиг на цинк, който може да си набавите от бобови култури и морски дарове.

Твърде силно изпотяване – може да става дума за проблем с щитовидната жлеза или друга опасна болест като рак или туберкулоза. Ако се потите през нощта, може да сте под напрежение и стрес.

Бели налепи по езика – по принцип това е знак, че дълго време не сте се хранили или че сте настинали. Ако обаче забележите и червеникави петна по краищата на езика, може да имате гастрит. Белите налепи по езика може да подсказват проблем със стомаха. Ако кожата ви е твърде суха, а устните подути – имате недостиг на желязо. Ограничете консумацията на чай и кафе, защото те не позволяват усвояването му. Хапвайте повече цитруси, ябълки, риба, магданоз, бели гъби, черен дроб и останалите продукти, богати на елемента.

Чувствителност към силна светлина – ще имате такава, ако прекалявате с цигарите и алкохола. В редки случаи е индикатор за сенна хрема, но вероятно ще знаете, ако имате такава. Освен това е сигнал на тялото за липса на витамин А. Опитайте да хапвате повече домати, сирене и моркови.

Тъмни кръгове под очите – ако си набавяте достатъчно сън и не са следствие на недоспиване, проверете за сърдечен проблем.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

10 предмета у дома, които пречат на рутера

Studio Grim: Най-иновативното студио за грим в България

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Най-красивите места в Испания
Най-красивите места в Испания

За повечето от нас Испания е морска дестинация с прекрасни плажове и чудни курорти. Но тази страна е истинско съкровище и може да предложи много...