Сладкарите знаят тайната как да се разтопи шоколадът за нула време

10348
Сладкарите знаят тайната как да се разтопи шоколадът за нула време
Снимка: iStock

Разтопеният шоколад е част от редица кулинарни вълшебства, които са предизвикателство за уменията ви в кухнята и завладяват небцето ви. Да разтопите шоколад и той да се получи превъзходно и съвършено, не е лесно. Познаването на тайните на сладкарите как да се разтопи шоколадът бързо, ви помага да се отдадете по-смело на поредното кулинарно приключение. Днес шеф готвачите повдигат завесата на триковете и тайните и ви канят в кухнята си, за да почерпите от опита, знанията и уменията им и да ви помогнат да научите как да се разтопи шоколадът за нула време.

Как да се разтопи шоколадът бързо и лесно – Жак Торес съветва на тема шоколад

Шоколадът е храна за щастие. Той повишава настроението, а натуралният шоколад доставя на организма не просто калории, а полезни хранителни вещества. Тези му качества заедно с неустоимия вкус го правят подходящ за добавяне към любими рецепти. За да се получи рецептата обаче, следва да знаете как да се разтопи шоколадът. С ексклузивно интервю Жак Торес – световно известен сладкар и шоколатиер, познат със своята линия гурме шоколад, разкрива част от тайните си как да се разтопи шоколадът за нула време и как да си приготвим съвършения горещ шоколад – идеална напитка за зимата. Повечето заведения и машини за топли напитки у нас всъщност се оказва, че не предлагат горещ шоколад, а горещо какао, което наричат горещ шоколад. За приготвянето на горещ шоколад са нужни умения, познания и кулинарен опит. Необходимо ви е и какаово масло, а не какао. Това обаче не означава, че не може да опитате да се справите и в дома си, следвайки съветите как да се разтопи шоколадът за нула време, въпреки че задачата не е лесна и само една грешна стъпка проваля усилията и труда ви.

Полезните свойства на черния шоколад

Как да се разтопи шоколадът бързо и лесно – съветите на Стетзел – гуру на топенето на шоколад

  1. Великолепен разтопен шоколад на микровълнова фурна

Този тип фурни са налични в почти всеки дом, не изискват време за загряване и с тях шоколадът може да се разтопи наистина лесно и бързо. Трикът при употреба на микровълнова фурна е предварително да натрошите или нарежете шоколада на малки парченца. Мощността следва да е на 70% от капацитета, а времето, което ви е нужно, е само минутка за първото разтопяване, после още няколко минутки за няколкократно разбъркване и поставяне отново във микровълновата. Внимавайте да не заври шоколадът и избягвайте метода, когато се налага да разтопите бял шоколад.

Белият или черният шоколад е по-добър за вас?

       2. Превъзходен разтопен шоколад на водна баня

Методът водна баня е познат още на бабите ни. Той е лесен, не изисква оборудване освен голяма купа, котлон и вода и с него може да разтопите едновременно различни шоколади, без да се смесят. Това пести време и усилия. Съдът се пълни до 1/3 с вода, поставят се отделните бурканчета с шоколад, който искате да разтопите, в съда и слагате на котлона. Единствено следва да внимавате да не попадне водата в бурканчетата с шоколад. Изчакайте, докато шоколадът се разтопи. Готови сте.

Най-често допусканите грешки при разтопяване на шоколад

Освен как да се разтопи шоколадът лесно и бързо, важно е и кои са най-честите грешки, които се допускат при разтопяване на шоколад.

  1. Употребата на мокри съдове или мокра посуда съсипва шоколада ви. Уверете се, че всичко е напълно сухо, преди да го използвате за разтапяне на шоколад.
  2. Работите на твърде високи градуси и температура, при което шоколадът придобива неприятна и зърнеста текстура или прегаря. Не бързайте. Работете на ниска температура и бъркайте често. Особено опасни са ръбовете на съдовете, където шоколадът най-бързо загаря.
  3. Не избирате качествен шоколад, който да разтопите. За да стане вкусен разтопен шоколад, ви е нужен вкусен твърд шоколад. Ако изборът ви е неправилен, и разтопеният шоколад няма да е кулинарно удоволствие за сетивата ви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Ето какво се случва в мозъка, когато вземаме решения за пари или храна

Оливки или черни маслини: Каква е разликата, кое е по-полезно?

Кога НЕ се пекат козунаци за Великден?

Кои са най-лесните начини за боядисване на яйца?

Как да се отървете от бучките и подутините след инжекции

Кога се мият прозорците преди Великден?

Готвач разкри какви са тайните на вкусното агнешко месо

Стихотворение за 1 май

Любовен съвет за всяка зодия за 1 май 2024

Таро съвет за всяка зодия за 1 май 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com