Следпразнична депресия...

1544
Следпразнична депресия...
Снимка: Thinkstock/ Guliver

С настъпването на празниците настроението ни се покачва и сме на седмото небе от щастие, че наближават най-светлите и красиви дни от годината, а именно Коледа и Нова година. Подготовката за прекрасните вечери в много случаи започва много по-рано и остава нетърпението да дойде дълго чакания момент, в който сме със семейство, приятели и близки. Всеки човек е весел, положително настроен и сякаш света става розов. Всички са мили и добри...

Не случайно казват, че „По Коледа стават чудеса“. Всичко е като по мед и масло, красиво, уютно, топло. И ето, че след тези кратки дни идва моментът, в който всеки трябва да се върне към ежедневието, което познава. Всичко става както преди и светът от розов става сив. Настроението вече не е това което беше и ни обзема коворната следпразнична депресия.

Неизлекуваната навреме депресия може да бъде опасна

Понякога неизлекуваната навреме депресия може да бъде опасна за здравето на хората и в по-крайни ситуации, дори за живота. Това каза в...

Разбира се,да си стоим вкъщи без нищо да правим освен да скърбим и да си повтаряме, че искаме да се върнем в тези прекрасни вечери не би ни донесло нищо друго освен още тъга. Можем просто да продължим напред, да посетим фитнеса, да се разходим в парка, да отидем на спа. Това са варианти, които биха ни помогнали да не мислим за депресивното си състояние и които ще ни помогнат да влезем във форма след тежките празници. Още по-лошо става, когато след празниците трябва да се върнете отново на работа и да се заемете с добре познатите и често скучни работни задължения.

Ако искате да преминете плавно от празнично в работно настроение, не си давайте много зор. Обмислете добре задачите, които имате да вършите и започнете с онези, които са най-леки и приятни. Така няма да се преуморите още в първите рабонтни дни от годината. В противен случай е възможно да допуснете и грешки. Определено следпразничната депресия е често срещано състояние.

Но, можем много лесно да се преборим с нея като вместо да седим и да се оплакваме, че са приключили, можем да си спомним за прекрасните моменти с любимите ни хора и да благодарим, че още една година сме се събрали, били сме заедно, обичали сме се и сме се забавлявали. Така, вместо тъга, ще изпитаме нетърпение да дойдат следващите празници.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Най-разтърсващото любовно българско стихотворение

Любовен съвет за всяка зодия за 29 април 2024

Таро хороскоп за 29 април 2024

Много мъдра притча за майката, която съсипала сина си с грижите си

Страстната седмица започна: Много силна молитва към нашия Ангел Пазител

Топ 4 на най-грубите женски зодии

Топ 5 на зодиите, които лъжат най-много

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Да си нямате работа с тях: Топ 5 на най-проблемните зодии

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com