Сложете сол под възглавницата си и вижте какво ще се случи

25064
Сложете сол под възглавницата си и вижте какво ще се случи
Снимка: iStock

Един изпитан бабин трик - слагането на торбичка със сол под възглавницата решава два проблема. Много хора се оплакват, че често сънуват лоши сънища и не могат да заспят. Торбичката със солената съставка, поставена под възглавницата, решава не само този  проблем, но и отблъсква комарите.

Торбичка със сол под възглавницата

Нощните страхове са много опасни. И не само че такива сънища са неприятни. Но проблемът е, че водят до безсъние и влошаването на благосъстоянието. Човек, който постоянно сънува кошмари, няма възможност да си почине нормално.

За да разрешите проблема, си струва да започнете да водите здравословен начин на живот: не преяждайте (особено вечер), откажете се от лошите навици и прекарвайте повече време на чист въздух.

Можете също така да обърнете внимание на народните знаци. Смята се, че торба със солената съставка, поставена под възглавницата, може да предпази човек от този проблем. Според вярванията наличието на торбичка с натриев хлорид под леглото помага за привличането на добри сънища. Благодарение на това кошмарите ще напуснат живота на човек.

Колко захар, сол и оцет се слага при мариноване на краставичките

В допълнение, горният начин за използване на кухненската съставка може да направи човек много по-щастлив и да привлече пари в живота му.

Също така натриевият хлорид има други приложения.

Ако вино се разлее върху килим или дрехи, нанесете солен гъст разтвор отгоре. Оставете да действа 20-30 минути, след което изплакнете с гореща вода. Между другото, тази съставка работи добре и при мазни петна, ако нямате време да изперете дрехите си. Просто поръсете мазно петно с натриев хлорид, тогава поне мазнината няма да се разпространи върху други части от дрехите.

Тази съставка може да се използва и за отстраняване на скреж от прозорците. Натриевият хлорид понижава температурния праг, при който водата замръзва. Избършете стъклото възможно по-близо до рамките със солена вода, оставете разтвора да изсъхне. За да предпазите прозорците от изпотяване, поставете купичка с натриев хлорид до него. Този метод е от полза и за шофьорите: те могат да избършат мокрите прозорци със солен разтвор през студения сезон.

Ако в дома ви са се появили внезапно мравки и не разполагате със специално средство за борба с тях, използвайте натриев хлорид. Поръсете го по вратите, прозорците или точно върху пътеката на мравките. Това ще помогне за спиране на инвазията за известно време.

Тази съставка е добро средство за почистване на съдове и някои кухненски прибори. Например тя може да се използва за почистване на кана за кафе. Справя се добре и със загорялото мляко - щедро поръсете проблемния участък със солената съставка. Изчакайте 10 минути, след което опитайте да премахнете петното.

Още: Защо бабите поръсват прага на дома със сол?

Не всяка съдомиялна машина ще се справи със следите от червило върху чашите. Поръсете натриев хлорид по ръба на съда и след това го сложете в съдомиялната машина. А смес от оцет и солената съставка, добавени към вода, ще ви помогне да се отървете от жълтите петна по стъклените и пластмасовите съдове - просто ги накиснете в този разтвор. 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кои храни се поднасят с картофи? Всяка домакиня трябва да знае това!

Как се пише: ранглиста или ранклиста?

7 упражнения, които ще направят всяка жена богиня в леглото

Защо в Япония не пият вода по време на хранене?

6 модни навика, които ви карат да изглеждате като момиче от бедно семейство

Защо китайските мъже обичат да показват корема си на публични места?

Каква е разликата между резене и копър?

Подходящи ли са за диета доматите?

Ето как приготвят пържените картофки в ресторантите и те винаги са перфектни

Храните, с които най-добре се комбинира сиренето

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно