X
 
 

Слънчевото затъмнение днес. Прогноза за всички зодии (II част)

7440
Слънчевото затъмнение днес. Прогноза за всички зодии (II част)
Снимка: iStock

Пълното слънчево затъмнение настъпва днес, 4 декември 2021 г., в 7:29 и ще завърши в 11:37 часа в оптимистичния, насочен към бъдещето, динамичен знак на Стрелец. Това е последното затъмнение от цикъла Близнаци-Стрелец, което наблюдаваме за последната година и половина (от юни 2020 г.).

Темите, свързани със знака Стрелец, са закони, образование, теми за далечни пътувания и всичко, свързано с чужбина. Но най-важното е, че Стрелецът е нашата привързаност към определени вярвания, мироглед, религия, морал, идеи, всичко, което предполага това, в което сме сигурни, знаем как „трябва да бъде“.

Близнаците ни научиха на откритост към всичко ново, на отхвърляне на инерцията, архаизма, чрез проява на любопитство, приемане на собственото ни „не знам“.

Финалното затъмнение се случва във връзка с Южния (Низходящия) лунен възел и е последният силен акорд на този процес за нашата лична и глобална еволюция. То ни дава шанс да променим възприятието си за света и да се откажем от илюзиите, свързани с идеи и вярвания, които дълго време не са служили нито за развитие, нито за напредък.

Това слънчево затъмнение е като последната стъпка по този път, по който вървим през последната година и половина, отварянето на последната врата и може да донесе награда за всичките ни усилия. Независимо как протича този цикъл от затъмнения за всеки от нас, ние растем и се променяме - и сега се приближаваме до края на поредното „пътешествие“. Ще има нова яснота и с тази нова яснота ще се почувстваме така, сякаш отваряме нова глава в живота.

С това затъмнение ще имаме възможност да изясним объркващи въпроси, да вземем правилните решения и по този начин да организираме по-добре живота си. В професионалната област затъмнението може да даде импулс за пробив. В емоционалната сфера енергиите на затъмнението ще помогнат за разрешаването на противоречиви въпроси. За необвързаните хора новите познанства могат бързо да преминат на ново ниво на отношения, но само ако думите съответстват на делата и се основават на искреност и честност.

Как ще се отрази затъмнението на представителите на зодиите Овен, Телец, Близнаци, Рак, Лъв и Дева

На психологическо ниво може да се очаква подобрение на настроението, включително поради доста обнадеждаващи и оптимистични събития. Въпреки че това затъмнение се случва в края на годината, то всъщност е маркер за промяна за няколко месеца - до около края на април следващата година, а за някои – и за много по-дълъг период от време.

Ето какво може да очакват и останалите шест зодиакални знака:

Везни

Скъпи Везни, това слънчево затъмнение най-вероятно няма да ви засегне пряко, но ще повлияе на начина ви на мислене, на връзките ви с други хора. В близко бъдеще ще анализирате миналото и ще актуализирате плановете си за бъдещето. По пътя и по напълно естествен начин ще можете да укрепите онези връзки, които смятате за обещаващи и надеждни, а тези връзки, които вече не са актуални или са се изчерпали, ще се прекратят. Следващите шест месеца ще бъдат богати на срещи, познанства, общуване, което ще играе важна роля в развитието на вашата кариера и промени в личния ви живот.

Ще имате и нови идеи, нови контакти, които ще са важни за материалното ви благополучие. Енергията на затъмнението в Стрелец ще засили комуникативните ви качества, което ще ви предостави нови възможности за постигане на споразумения, възникване на полезни връзки. Използвайте импулса на затъмнението, за да насочите случващото се около вас в по-положителна посока. Но е необходимо търпение. Не се опитвайте да ускорите този процес. Не забравяйте, че изграждането на доверие и връзки отнема време.

Скорпион

Скъпи Скорпиони, Слънчевото затъмнение на Стрелец ще окаже влияние върху вашите финанси, ще ви даде шанс да актуализирате тенденциите в тази област – да увеличите приходите си или да намерите нови източници на доходи. Но като начало Скорпионите ще трябва да помислят дали управляват ефективно парите си и използват ли напълно своите способности и таланти за добри печалби? Това затъмнение ще ви помогне да анализирате финансовото си състояние и да възвърнете контрола върху материалния си живот. В противен случай през следващите месеци ще се сблъскате с повишена конкуренция и ще бъдете принудени да отговаряте на повишени изисквания.

Това ще се отрази положително на лидерските ви качества, силата ви за "пробив" ще се увеличи, авторитетът ви ще се засили и т.н. Всичко това естествено ще увеличи доходите ви, особено ако сте служител. Действието на това затъмнение ще продължи около шест месеца, през този период можете и трябва да подобрите финансовото си състояние. Действайте и определено ще успеете! Ако се справяте добре с финансите си, тогава за вас на преден план могат да излязат теми, свързани с безопасността, духовните ценности и собственото ви достойнство. Затъмнението ще ви фокусира върху получаването на морално удовлетворение от това, което е от истинска стойност и важно за вас.

Стрелец

Скъпи Стрелци, днес е новолуние, съпровождано от слънчево затъмнение, които настъпват във вашия зодиакален знак. Това ще окаже най-голямо влияние върху родените в началото на декември, но всички останали Стрелци също ще го усетят в една или друга степен. Енергиите на това зтъмнение са положителни, те ще ви дадат шанс да разкриете потенциала си, да осъществите най-съкровените си мечти. Някои от вас под влиянието на това затъмнение могат радикално да променят плановете си за бъдещето и в значителна степен те ще се отнасят до личния ви живот и развитието на вашата кариера. В главата на Стрелеца ще се „роят“ нови идеи, а представителите на този зодиакален знак ще са готови да направят всичко възможно, за да ги постигнат.

Благодарение на вашата инициатива можете да направите пробив във всяка посока, която изберете. Някои неща, които отдавна са във вашите планове, ще започнат да се развиват бързо или много по-бързо от очакваното. В същото време в близко бъдеще ще имате вътрешна ревизия, под влиянието на това затъмнение много Стрелци ще са склонни да се връщат към миналото по-често от обикновено, за да преосмислят нещата, които са важни за тях. Личността ви непрекъснато се развива и еволюира, а това затъмнение може да ви постави пред обстоятелства, при които ще трябва да се проявите по различен начин от обикновено. Това може да ви мотивира да промените поведението си, за да изцелите важни връзки, ако смятате, че те заслужават да бъдат развити. Много Стрелци под влиянието на това затъмнение ще признаят и приемат някои от грешките си, които са направили в миналото - сега те вече няма да ви държат в здравата си хватка и вие ще поискате да отворите нова глава в живота си.

Козирог

Скъпи Козирози, слънчевото затъмнение в Стрелец ясно ще ви покаже какви са вашите планове и цели, които са реални и могат да бъдат поставени за новата година, и тези, които трябва да останат завинаги в миналото. Затъмнението ще ви помогне да се освободите от собствените си ограничения и страхове. Време е да разхлабите контрола си и да си позволите да чуете себе си, най-съкровените си желания. В това можете и трябва да разчитате на интуицията си, вътрешния глас. Позволете ѝ да ви помогне там, където искате да намерите отговори. Дори умът ви да се опитва да го оспори, не забравяйте, че сърцето знае най-добре!

Може би сте натрупали проблеми, които не могат да бъдат решени или да им се намери изход, защото зависят от външни фактори. Импулсът на това затъмнение има положителен заряд и сега имате шанс да разрешите това, което е „в безизходица“ от дълго време. Например в близко бъдеще ще можете да разрешите някои противоречиви въпроси с членове на семейството или да промените отношенията си с някой близък. Затъмнението ще събуди у вас желанието да направите някои радикални промени в живота си, които ще ви помогнат да поставите солидна основа за бъдещето.

Водолей

Скъпи Водолеи, слънчевото затъмнение в Стрелец ще зададе нови тенденции, които ще бъдат насочени към вашите планове и цели за новата година. И най-вероятно дори за по-дълъг срок. Ще почувствате мощен вятър на промяна, промяна в собственото ви настроение още в последните десет дни на декември – това е идеалното време да „начертаете“ собствен грандиозен план и колкото по-дългосрочен е той, толкова по-лесно ще можете да му повлияете в самото начало.

Слънчевото затъмнение на 4 декември: Какво да направим, за да избегнем кризи

Новолунието през декември ще настъпи в събота, 4 декември, и ще бъде съпровождано от пълно слънчево затъмнение. Луната ще се намира в з...

Затъмнението носи положителен заряд за вашия знак, ще ви помогне да заемете по-престижни позиции в екип, да укрепите репутация и авторитет. Социалната ви активност ще расте през следващите шест месеца, а успоредно с това в живота ви ще се появят хора, които ще ви подкрепят и на които можете да разчитате. Освен това много Водолеи могат да очакват нови интересни предложения и/или идеи, което да ги изправи пред избор дали да ги приемат, или не. Във всеки случай ще имате шанс да станете по-успешни и независими, да започнете нов, по-щастлив цикъл на живот, в зависимост от собствените си желания.

Риби

Скъпи Риби, слънчевото затъмнение в Стрелец ще отбележи голямо ново начало във вашето кариерно развитие и/или социален статус. И най-вероятно - за дълъг срок. Все пак затъмнението предшества по-значимо за вас астрологично събитие на 29 декември, когато Юпитер ще влезе във вашия слънчев знак – Риби. Това е рядко и ключово астрологично събитие, случва се веднъж на всеки 12 години. Можете да направите един вид екскурзия в миналото, за да видите поне приблизително в кои области могат да ви очакват промени. Влиянието на това затъмнение е положително и ще се прояви за около шест месеца. То ще донесе на Рибите нови възможности по отношение на работа и ще позволи да стабилизират тази сфера, да предприемат нови стъпки, за да осъществят плановете си.

Може да очаквате предложения и възможности да отворите нова глава в професионалния си живот, както и да създадете „буфер“ за икономическата си сигурност. Работите ли вече по проект? Това зтъмнение ще ви помогне да стартирате първата му фаза и ще видите резултатите от работата си през следващите няколко месеца. През този период ще имате шанс да се изкачите по кариерната или социалната стълбица, включително да използвате тайни знания, таланти, скрити способности или нетрадиционни начини за реализиране на вашите цели и идеи, търсене на паралелни или допълнителни източници на доходи.

Затъмнението също така може да промени вашия социален статус, например – някой от вас може да стане родител, професионалист, пенсионер, съпруг или съпруга или, напротив, друг да намери свобода, ако връзката е изчерпана. Това затъмнение се случва в най-високата точка на вашия хороскоп - там са събрани стремежите, постиженията, успехите, и може да ви донесе много важни промени. Но преди това да се случи, уверете се, че животът ви върви в правилната посока. Помислете за своите приоритети, вярвания, интереси и изберете своя път според това, което сърцето ви казва.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Торта гараж - ето как набързо вкъщи, но като в най-добрата сладкарница

Защо Виктор Стоянов е спрял да гледа епизодите от "Ергенът"?

КЪСМЕТЧЕ за 18 май според зодията

Виц на деня, 18 май

Дневен любовен хороскоп за днес, 18 МАЙ

СЪВЕТ НА ДЕНЯ за всяка зодия: Какво ще ви изненада днес? - 18 май

Съвет за всяка зодия за днес, 18 МАЙ

12 късметчета с кафето ти за днес, 18 МАЙ

5-те зодиакални знака, които се проявяват като чудесни бащи

Зодиакалните знаци, които се обричат на вечна любов

Рейтинг: 0 от 5. Гласували общо: 0 потребители

Етикети:

Най-важното за коронавируса четете тук
Заедно можем!
Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъдете активен участник в промяната!

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд ЕООД

IBAN: BG53UBBS80021021528420

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com