X
 
 

Стартира най-трудната ветроходна регата - Volvo Ocean Race

На 11 октомври 2014 г. започва 12-тото издание на Volvo Ocean Race – най-трудното състезание по ветроходство в света. Седем яхти отплаваха от Аликанте, Испания, като ще посетят 11 пристанища на пет континента по пътя към крайната цел - Гьотеборг, Швеция, където се очакват през юни 2015 г. За да стигнат до финала, те ще се състезават на разстояние 38 739 морски мили около света във върховното изпитание на човешките възможности.

Споделените основни ценности на Volvo - безопасност, качество и грижа за околната среда - са естествено вплетени във Volvo Ocean Race. Благодарение на съвместната собственост върху състезанието, Volvo Cars и Volvo Group разполагат и с ефективна платформа за развитие на марката, подобряване на възприемането и от страна на потребителите и още по-широката и популярност в световен мащаб.

Варна от днес е домакин на регатата Tall Ships 2014

Въпреки променливото време нищо няма да спре почитателите на корабите и морските състезания да посетят едно от най-дългоочакваните и пр...

 

Новото в това издание на регатата е еднотипната състезателна яхта Volvo Ocean 65. Всяка от седемте яхти във флота е построена по еднотипен, строго контролиран комплект чертежи. В резултат на това акцентът пада върху уменията, стратегията и екипната работа.

Новата Volvo Ocean 65 е снабдена с набор от иновации, които, взети заедно, правят яхтата не само бърза във водата, но и способна да устои на най-тежките атмосферни условия на планетата. Безопасността на съдовете, задвижвани от силата на вятъра, също е основен приоритет, точно както е била за компанията Volvo още от произвеждането на първия автомобил през 1927 година.

 

Volvo е сред топ 5 премиум марки с най-висок растеж

Европейските продажби на Volvo Cars се увеличиха с 12,9 на сто през първите осем месеца на тази година, което превръща Volvo в премиум ...

Volvo Cars и Volvo Group включват състезанието и в своите бизнес дейности чрез пускането на специално издание превозни средства. Петото поколение автомобили Volvo Ocean Race Edition включват Volvo V40, V40 Cross Country, V60 и XC60. Volvo Trucks представя Volvo FH13 и Volvo FH16 в специални издания, вдъхновени от регатата. В България специалната версия Volvo Ocean Race Edition на XC60 в момента се предлага при специални търговски условия, с включена 5-годишна гаранция и услугата Premium Service.

По време на последната регата 2011-12 г., 1,55 милиарда души гледаха надпреварата по телевизията, а общият брой на посетителите в състезателните селища възлизаше на 2,9 милиона. Милиони други зрители следяха състезанието посредством цифровите канали и световните медийни източници.

Надпреварата може да се следи онлайн на сайта www.volvooceanrace.com.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Световен ден на храната

Световният ден на храната се чества по инициатива на Организацията по изхранване и земеделие към ООН, и се отбелязва ежегодно на 16 октомври. Инициативата...