Страховете, които са пречка за това един БРАК да е щастлив

2863
Страховете, които са пречка за това един БРАК да е щастлив
Снимка: https://pixabay.com

Вероятно познавате не един и два случая, в които дадена на пръв поглед хармонична връзка или брак са приключили внезапно и без реална причина. Всъщност, в тези случаи най-честата причина е страхът. Страховете могат да ни попречат да живеем живота си пълноценно както като индивидуални личности, така и в отношения с партньор.

Страховете обикновено са ограничаващи убеждения, които имаме заради минал опит, заради семейството и средата, в които сме израснали или по друга причина. Заради тях може да приключи дадена връзка, била тя сериозна и здрава. Тези убеждения са свързани с ролята на мъжа и жената в отношенията, това, което трябва да се прави и това, което не трябва. Истината е обаче, че не се обича по правила и всяка връзка е различна.

Задай си тези 5 въпроса, преди да се омъжиш отново

Ще се омъжвате отново... или поне така сте решили. Съветваме ви първо добре да го осмислите и да си отговорите на тези 5 важни въпроса....

Напълно нормални е в едни дългосрочни отношения да има спорове, важното е те да се решават чрез уважение и комуникация. Те са основни стълбове, на които се градят отношенията между двама души. Когато обаче скандалите зачестят, а проблемите се избягват, вместо да се решават, се стига до прекратяване на брака. Макар много хора да се страхуват и от самата раздяла, особено ако са прекарали години с този човек, понякога тя е неизбежна. Особено ако по отношенията не работят и двете страни.

Психолози обясняват, че страховете ни относно брака и отношенията като цяло се уповават на опита, преживян в семейството, а след това и в предишни връзки с негативни последици. Страховете се създават тогава и ги пренасяме и в следващите си отношения. Трябва да се отърсим от тях, за да бъдем способни да създадем здрава връзка, която да устои на всички житейски изпитания.

За да се освободите от тези страхове, първо се запитайте дали наистина ви е страх. Толкова лоши примери ли имате пред себе си, а сещате ли се за някой добър – може би съседи, колеги, приятели. Попитайте ги за тяхната история. Може би ще се вдъхновите и ще осъзнаете колко красиво нещо е бракът.

Мислете позитивно и променете убежденията си в положителни. Приемете възможните спорове в семейството като нещо градивно и пречистващо, не като опасност. Защото именно добрата комуникация е ключът към разрешаването на всички проблеми с половинката.

7 съвета от жените с щастлив брак

Всяка жена мечтае за щастлив брак, но не всяка успява да го постигне.  Всъщност щастието не е подарък, а постижение, върху което ...

Не се тревожете как ще балансирате личен живот и кариера – ще успеете, стига да организирате времето си правилно. Любовта дава криле и сила да се справим с всичко. Освен това, ако работите онова, което обичате, едва ли ще се чувствате уморени и отегчени, а напротив – ще черпите сила и вдъхновение и оттам. Страховете могат да бъдат победени, стига да положите малко усилия в тази посока.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com