Съвети при пране на бельо

5188
Съвети при пране на бельо
Снимка: iStock

Бельото е специално облекло. Чистотата му е много важна заради хигиената на интимните зони, върху които носим тази част от тоалета. И така, как да перете бельото, така че след всяка такава обработка да е идеално чисто и да изглежда като ново?

Най-честата дилема е как да перете бельо: на ръка или в пералня? Общоприето е, че е най-добре да изберете ръчно пране, тъй като то е най-безопасно за деликатността на декорациите. Първо, изсипете топла вода в легена, след което добавете течност или сапунени люспи към нея. Когато препаратът се разтвори във водата, поставете прането в легена и го оставете за около половин час. След това време можем да изсипем водата и да изплакнем.

Какво ще се случи с тялото ни, ако спрем да носим бельо

Ако сте любопитни какво се случва с тялото ви, когато спрете да носите бельо – или от време на време, докато спите, или всеки ден...

Не всеки обаче има време за ръчно пране. Когато не можем да си позволим да изперем бельото по този начин, не остава нищо друго освен да го хвърлим в пералнята. Много перални машини имат специални програми, които да ви помогнат в прането на деликатни тъкани. Най-добре е тогава да прочетете инструкциите и да проверите коя ще е подходяща за пране на бельо.

Ако нашата пералня има функция за ръчно пране, можем да продължим и да я изберем. Когато перете бикините и сутиените в пералнята, обърнете специално внимание на температурата. Твърде високата стойност на този параметър може да причини разтягане на бельото. Оптималната температура за този вид пране е 30-40 градуса по Целзий. Скоростта на центрофуга също трябва да бъде настроена така, че изпраното бельо да не се повреди. Най-добре е да се спрете на 400-500.

Всяка дама има свои изпитани методи за справяне с различни проблеми от ежедневието. Подобно е и с перилните препарати. Някои ще работят, други не. Някои прахове могат да направят бели ивици върху тъмните дрехи. Течните агенти могат да бъдат добро решение за отстраняване на този проблем. Ето защо, в случай на пране, дори в перална машина, си струва да изберете течност за тъкани вместо прах. Разбира се, изборът на последното не е грешка, но деликатните материали по-добре понасят течността, което допълнително ги омекотява.

След изпиране бельото трябва да се изстиска внимателно и да се остави да изсъхне самостоятелно. Поставянето в сушилнята може да има отрицателен ефект върху някои видове влакна или да отдели например етикети, които го украсяват.

Защо стягащото бельо не е подходящо за ежедневна употреба

Стягащото бельо присъства в гардероба на всяка дама, то е нейн спътник при всички официални поводи – оформя талията и скрива коре...

Преди пране си струва да проверите информацията на етикетите. Много правила и съвети са предоставени от производителите директно върху техните продукти и си струва да се запознаете с тях. Всяка материя изисква различна грижа, а разнообразието от материали, от които се изработват бикините или сутиените, е много голямо.

Също така е важно да запомните за разделянето на цветовете. В никакъв случай не трябва да перете тъмно и светло бельо заедно. Тогава светлите цветове могат да се превърнат в сиви, а стилното, класическо черно ще избледнее.

Много е важно бельото да се предпази от евентуално скъсване и отлепване на всякакви аксесоари. За целта може да се използва мрежа, в която ще сложим бельо. Тя може да бъде с всякаква форма, важно е да предлага свободно протичане на вода. За целта можем да закупим специални торбички за пране. Цената им е малка и благодарение на тях можем да сме сигурни, че няма да извадим сутиени без презрамки, нито бикини и банели отделно от пералнята. Освен това, докато пералнята се върти, куките на сутиена могат да се закачат за друго пране - въпреки че е закопчано преди пране. Отделянето на изпрания сутиен от другите спътници в прането ще помогне да се избегне разочарованието, когато изпраните дрехи се окажат заплетени от контакт с кукички.

 

Бяло бельо, като ново, с този домашен разтвор!

За много хора, особено за дамите, поддържането цвета на бельото е от изключително значение.  Трикове и хитринки за избелване на к...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com