Съвети, с които да спасиш разклатената връзка

2461
Съвети, с които да спасиш разклатената връзка
Снимка: iStock/Guliver

Популярният автор Марк Менсън помоли читателите на своя блог за съвет относно взаимоотношенията. Повече от 1500 души му писаха за своя опит. И използвайки този материал, Марк изведе основните правила за устойчиви взаимоотношения.

1. Бъдете реалисти

Истинската любов изобщо не е същата като романтичната, което ни кара да пренебрегваме недостатъците на партньора си. Това е избор. Това е постоянната подкрепа на друг човек, независимо от преобладаващите обстоятелства. Това е разбирането, че връзката ви не винаги ще бъде безоблачна. Това е необходимостта да се справите с проблемите, страховете и мислите на партньора си, дори когато изобщо не ви се иска.

2. Уважавайте се един друг

Това е основното в една връзка. Не привличане, не общи цели, не религия, дори любов. Ще има моменти, когато започне да се чувства така, сякаш вече не се обичате. Но ако загубите уважение към партньора си, няма да можете да го върнете.

3. Обсъдете всички проблеми

Ако нещо не ви подхожда, не забравяйте да го обсъдите. Никой няма да подобри отношенията ви вместо вас. Основното за поддържане на доверието е абсолютната честност и откритост на двамата партньори.

Ето каква е идеалната разлика във възрастта между мъж и жена

Любовта може да пламне между всякакви хора, без значение от статуса им в обществото и възрастта. Дали обаче един такъв съюз може да бъд...

Споделете своите съмнения и страхове, особено тези, за които не казвате на никой друг. Това ще помогне не само да излекувате някои психически рани, но и ще разберете по-добре партньора си.

Изпълнете обещанията си. Единственият начин да възстановите доверието е да държите на думата си.

Научете се да правите разлика между подозрителното поведение на партньора си и вашите собствени комплекси. Обикновено по време на кавги един човек смята, че поведението му е напълно нормално, докато на друг същото нещо изглежда напълно погрешно.

4. Не се опитвайте да се контролирате.

Често чуваме, че отношенията изискват жертви. В това има известна истина: понякога наистина трябва да се откажеш от нещо. Но ако и двамата партньори постоянно се жертват, едва ли ще бъдат щастливи. В крайна сметка такава връзка само ще навреди на двамата.

7 признака, че не се нуждаете от сериозна връзка

Понякога въпреки желанието ви да изградите сериозна връзка, това не се случва. И често в такава ситуацията обвинявате партньора си. Зам...

Опитът да контролирате партньора си, за да го направите щастлив (или да ви позволи да контролирате собствените си действия), няма да ви доведе до никъде.

5. Бъдете готови и двамата да се промените.

С течение на времето вие и вашият партньор ще се промените - това е напълно естествено. Ето защо е важно винаги да сте наясно с настъпващите промени и да се отнасяте към тях с уважение.

Значителните промени, пред които са изправени много двойки, включват промяна в религията и политическите възгледи, преместване в друга държава или смърт на роднини (включително деца).

Когато започнете да се срещате, знаете само кой е този човек сега. Няма как да знаете какво ще бъде след пет или 10 години. Затова трябва да сте подготвени за неочакваното. Разбира се, това не е лесно. Но способността да се карате правилно може да помогне тук.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com