Съвети за избор на най-качествения фон дьо тен

2388
Съвети за избор на най-качествения фон дьо тен
Снимка: Тhinkstock/Guliver

Една от стъпките при гримирането е нанасянето на фон дьо тен. Негова задача е да изравни тена, да прикрие несъвършенствата и да придаде на кожата гладък и красив вид. За да стане това, трябва да улучите своя нюанс, защото в противен случай ефектът ще бъде обратен. Освен това е хубаво да опитвате нови продукти, тъй като на пазара се появяват все подобрени формули с обогатени съставки с внимание и грижа към кожата. Как да изберете най-качествения фон дьо тен за себе си – това са нашите съвети.

Според състава – сред продуктите има такива за суха, нормална и мазна кожа. Обърнете внимание на състава на фон дьо тена при покупка. Ако кожата ви спада към първите два вида, търсете продукт, обогатен с натурални масла, които ще се погрижат кожата на лицето ви да бъде хидратирана, по-здрава, гладка и еластична. Насочете съм към продукт със съдържание на колаген, пептиди, витамини С и Е. Не разчитайте на продукт с масла, ако имате мазна и проблемна кожа. Ако имате повече пъпчици например, е добре да поискате съвет от козметик или дерматолог, който да ви насочи към избора на правилния за вас продукт. Разбира се, изберете и точния цвят, който отговаря на тона на кожата ви.

5 неща, които правим, за да сме красиви, но всъщност ни загрозяват

За никого не е тайна, че повечето жени са адски суетни. За да запазят младостта и красотата си по-дълго, представителките на нежния пол...

Според основата и коректора – споменахме, че фон дьо тенът е една от стъпките при гримиране. Други такива са нанасянето на коректор и основа. Основата обикновено е прозрачна, тя се нанася първа и служи за подхранване и предпазване на кожата. Коректор може да нанесете само върху проблемните области като пъпчици или тъмни кръгове под очите. Разбира се, цветът на коректора трябва да е същия като този на лицето ви и да бъде съчетан с фон дьо тена.

Според пудрата – пудрата обикновено се нанася след фон дьо тена. Много дами я използва като запечатване след него и за матиране на грима. Все пак, ако сте над 40 години може да избегнете пудрата, за да бъде кожата по-сияйна и носи по-младежко излъчване. Ако нанесете единствено фон дьо тен, кожата ще бъде хидратирана, блестяща и гладка. Търсете продукти, които обещават точно този ефект.

Днес се предлагат редица козметични продукти, в това число и фон дьо ден, всеки от които произведен по различна формула. Ключът е да откриете своята. Има и био продукти – изцяло натурална козметика. Не правете компромис с продуктите, които използвате върху себе си, защото те оказват влияние върху кожата ви. Може да имате здрава и красива кожа, стига да подберете качествена козметика.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com