Тайната на коафьорите за красива коса всеки ден

19020
Тайната на коафьорите за красива коса всеки ден
Снимка: iStock/Guliver

Грижата за косата в домашни условия не може да бъде сравнена с професионалната и постиганите с нея резултати, но, знаейки малките тайни на фризьорите за красива коса всеки ден, ще съумеете да се доближите до великолепното състояние на гривата, постигнато след измиване и издухване в салона. Резултатите от грижата у дома до голяма степен зависят от подготовката на косата в салона – с правилното подстригване и оформяне на косата ще ви е много по-лесно да я поддържате и сама. Това обаче далеч не е единственото условие за красива коса всеки ден. Повдигаме завесата и открехваме вратата към споделените тайни на коафьорите за красива коса всеки ден.

Как да поддържате косата си във форма у дома?

1. Правилна грижа с правилните продукти

Фризьорът ви добре познава типа на косата ви – права, мазна, хвърчаща, страдаща от липса на обем, непокорна, суха. Той избира за вас в салона най-подходящите продукти, с които да постигне оптимални резултати. За да се радвате на същия ефект, потърсете от него препоръка за продукти, предназначени за грижа в дома. Някои коафьори дори могат да ви предоставят нужните продукти (естествено срещу заплащане), с чиято помощ да постигнете резултати по-близки до тези в салона. Не пропускайте и да сменяте продуктите поне 1-2 пъти годишно, тъй като косата ви привиква към тях, а и е важно във връзка със смяна на сезоните, нужда от слънцезащита, промените, които настъпват във вашата коса, а и на пазара със сигурност се появяват нови брандове, основаващи се на нови технологии, които постигат по-добри резултати.

Каква коса отива на кафяви очи - ето как да ги подчертаете!

2. Избягвайте ежедневното измиване

Дори да страдате от мазен скалп, ежедневното измиване е пагубно за косата. То не само води до пресушаване на върховете и проблеми с кожата на главата, прави косата тънка и чуплива, отнемайки естествената ѝ защита, но и е свързано с нанасяне на стилизиращи продукти и увреждане от пресата, машата или друг уред, с които оформяте косата си. Фризьорите не мият косата всеки ден, което прави прическата ви по-красива и по-здрава, ако я поддържате в салона. Същото може да направите и в дома си обаче. Научете правилната техника за измиване и я използвайте не по-често от 1-2 пъти седмично при суха и 2-3 пъти при мазна коса.

3. Правилните уреди

Професионална преса за коса, закупена за дома ви? Маша, която прави къдриците ви здрави и бляскави? Качествените уреди за топлинна обработка на косата са важни за  доброто ѝ състояние и отличния външен вид. Ако пресата не е с добро качество, тя ще гори и накъсва косъма ви, същото важи и за другите уреди за красота. Не пестете от тях, за да се радвате на красива коса всеки ден. Освен това не пропускайте да се снабдите с продукт за предпазване на косъма по време на топлинна обработка. Той не само ще го съхрани, докато минавате с 200 градуса нажежена преса върху него, но и ще придаде допълнително блясък, мекота и здрав вид на косата ви. Следва да е съобразен с вида на гривата ви и да е използван според указанията на опаковката.

Ако искате здрава и гъста коса, яжте тези храни

4. Внимавайте в леглото

Дори да звучи странно на пръв поглед, навиците ви, свързани със съня, оказват голямо влияние на състоянието на косата. Да си легнете с мокра коса или с ненапълно изсъхнала такава е престъпление към нея и красотата ви. Същото се отнася и за употребата на бельо и особено на калъфки, изработени от груба материя или дори от памук. Сатенът е възможно най-добрият избор за материя за калъфки, тъй като не накъсва косъма, той се плъзга върху сатена, който не води и до омразното сплескване и загуба на обем на прическата.

5. Как носите косата си у дома?

Това също е от ключово значение, за да се радвате на красива коса всеки ден. Ако носите косата си у дома на опашка, не пропускайте да променяте височината на тази опашка, за да не издърпвате косата си на едно и също място, което да причини секторен косопад. Избирайте и правилните ластици за връзване – тези, които са обвити с плат, тъй като гумените накъсат и увреждат косъма, заплитат се в него и не са добър избор за косата ви през дължите часове в дома ви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кои обичаи задължително се спазват на Лазаровден за късмет?

Откриха череши с мистериозна течност на 250 г. в скривалище на Джордж Вашингтон

Как се пише: озадачен или озадъчен?

5 причини, поради които подаръкът на саксийно цвете ще убие енергията в дома ви

5 стайни растения, които ви помагат да отслабнете с чудодейната си енергия

Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците

Експерт: Струва ли си да купувате по-скъп шампоан?

Експерт: Качественото месо се познава още в магазина по това

Досега сте яли сиренето грешно - ето как е правилно

Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com