Тайните за красива кожа на японките, които да приложите у дома

22165
Тайните за красива кожа на японките, които да приложите у дома
Снимка: iStock/Guliver

Японките са известни с перфектната си кожа – гладка, свежа, хидратирана, с равен тен, чиста и без следа от несъвършенства и петна. Древните японски ритуали за постигане на тази красота вече не са тайна. Много от тях може да прилагате и в домашни условия и да се насладите на високата им ефективност и полза. Специално за вас повдигаме завесата на ритуалите на съвременната жена в Япония и ви пожелаваме приятен релакс.

  1. За красотата на кожата си японките разчитат не толкова на готови продукти и маски, колкото на естествени масла. На родния пазар може да намерите богато разнообразие от масла, да откриете подходящото за вас според възрастта, типа кожа и грижата, от която се нуждаете, и да го приложите. Резултатите няма да закъснеят.
  2. Японките дължат красотата на кожата си на и на Azuki – червен боб, безценна съставка от векове в режима им за грижа за кожата. Използват боба като ексфолиант – като го търкат смелен на едри части или по-фин прах по повърхността на кожата на лицето и тялото си, за да се освободят от мъртвите клетки и за да разкрият свежа и гладка кожа без петна и несъвършенства. Японките са използвали този боб в грижата за кожата си и за поддържане на фина фигура още от периода Нара (710-794 г.). Богат е на антиоксиданти и съдържа естествен пенообразуващ агент – сапонин, който почиства кожата и стяга порите.
  3. Част от древните японски ритуали и тайни съставки за красота е маслото от камелия. Прилагайки го върху кожата си, ще я обновите, подпомогнете съхраняването на младостта и ще изгладите фините линии и бръчки.
  4. Оризовите трици са неизменна съставка на японските продукти за красота. Японките ги считат за почти вълшебни и вярват, че те променят кожата им до неузнаваемост. Тези трици са средство за борба със стареенето на кожата и помагат подхранването и обновяването ѝ. Те съдействат за изсветляване на петна от старост или причинени от слънцето, както и като цяло за справяне с щетите, които слънцето е нанесло върху кожата.
  5. Японките почитат витамин С и го прилагат както върху кожата си, така и се стремят да си набавят щедри дози с храната. Използвайки козметика с витамин С, ще уеднаквите тена, ще се освободите от тъмните петна и кръгове, ще озарите кожата и ще подмладите лицето си.
  6. Японките лекуват младежкото акне не с готова козметика, която пресушава кожата, лишава я от жизненост и често оставя петна, а с естествени масла. Предлагаме ви да изпробвате масло от чаено дърво. Нанесено директно върху пъпката, то ще помогне за завяхването ѝ и ще се освободите от акнето лесно и без странични ефекти.
  7. Масажите и… попляскването са част от ритуалите за красота на японките. Масажите подобряват храненето на кожата, кръвообращението и помагат на продуктите да попият и изпълнят предназначението си по-пълноценно. Нанасяйте вашите средства за красота чрез масаж или чрез попляскване, като започнете от шията, брадичката и продължите да потупвате и поплясквате нагоре към челото.
  8. Зеленият чай, доставен под различни форми на кожата и тялото, е неотменна част от японските ритуали за красота. Може да добавите смелени листа към солите си за вана, матча, известна с катехиновите полифеноли, които имат безброй ползи за красотата, към тоника си за лице, да напоите с хладък зелен чай тампони и да ги поставите на клепачите и лицето или просто да пиете по една чаша на ден – каквото и да изберете, ще оставете доволни.

И накрая – бъдете щастливи, красотата идва от душата – така вярват японките. Бъдете и последователни. Процедурите и грижите трябва да бъдат системни, за да имат успех, а не от време на време.

Тайната - защо японките изглеждат толкова млади

Струва ни се, жителките на Страната на изгряващото слънце имат рецепта за вечна младост. Научни изследвания доказват, че процесът на ст...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com