Тайното оръжие, което е разработвал Хитлер преди смъртта си (ВИДЕО)

28772
Тайното оръжие, което е разработвал Хитлер преди смъртта си (ВИДЕО)

През месец август 1997 година полският историк Игор Витковски изследва нациските архиви, съхранявани от полското разузнаване. Целта му е да открие документи, свързани с тайните проекти на Теретия райх за създаване на нови супер оръжия, пише Дарик.

На Витковски било разрешено само да чете документите, но не и да прави копия. Именно тогава той попада на документи, свързани със свръхсекретен документ, озаглавен „Камбаната“.

Британец си купи руски танк Т- 54, но това, което откри скрито в него, го изуми

55-годишният колекционер на танкове, британецът Ник Мид, се сдобил със съветски Т-54 за 30 хил. паунда. Но покупката довела до откриван...

За този проект се споменава в засекретени документи от разпита на офицера от СС Якоб Споренберг .Според признанията на Споренберг през април 1945 година секретен оръжеен проект с кодово име „Камбаната“ напуска подземния бункер в Долна Силезия, заедно с цялата проектантска документация. Всичко е прибрано на борда на огромен самолет със 6 двигателя, който без презареждане може да отлети до всяка точка на света.

Малко преди бързата евакуация убийците от СС са се погрижили повечето механици, конструктори и инженери, свързани с работата, да загинат. Те ги убиват и инсценират уж вражеско въздушно нападение, за да се запази пълна неизвестност около проекта. Същият проект по-късно е квалифициран като изключително важен и решаващ за изхода на войната.

Според описанието проектът „Камбаната“ е разработвал странно техническо съоръжение, чиято форма наистина наподобявала камбана. В сърцевината му имало два цилиндъра, в които се съдържало вещество, подобно на живак. Двата цилиндъра се въртели с много висока скорост и в противоположни посоки. Около тях имало сферична огледална повърхност, вероятно от специална метана сплав. По време на действието си камбаната излъчвала бледосиня светлина и издавала тихо жужене.

Все още не се знае със сигурност какво е било предназначението на това устройство. Знае се обаче, че по време на действието му са се проявявали опасни странични ефекти за живите същества, намиращи се в радиус 100 метра от него. Загадъчна кристална субстанция прониквала в живите организми, лишавайки ги от живот. От хората, които работели с машината, починали 5 от 7 човека.

Има три теории за използването на това устройство. Според първата можело да се проявява силата на гравитацията посредством нов начин. И тази технология е трябвало да се внедри в нови летателни апарати.

7 ужасяващи оръжия, забранени във войната

Макар често да е романтизирана, действителността на войната винаги е ужасяваща. Без значение до колко се смята, че една война е необход...

Според втората теория нацистите са разработвали машина на времето.

Третата допуска, че „Камбаната“ е представлявала машина за клониране. Телепортация е друга допускана възможност.

Анализаторите са сигурни в едно – че това изобретение не е дело на немски учени, тъй като е съвършено различно от техническите постижения от онова време.

източник: dariknews.bg

Невероятната история на "безсмъртния" войник, оцелял в шест войни

Адриан Картон ди Виарт e "безсмъртният" войник, участвал в шест войни и безброй битки в продължение на 50 години. Белгийският аристокра...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com