Такситата в Букурещ по-евтини от тези в София

5328
Такситата в Букурещ по-евтини от тези в София

Пътуване с такси на разстояние 3 км. в Букурещ излиза по-евтино отколкото в столиците на България, Полша и Унгария, сочи индексът за цени на такситата на Carspring, британска онлайн платформа за покупка на употребявани коли.

За съставяне на тарифния индекс компанията отчита разходите за повикване на такси, цената на километър, цената на чакането и типичната тарифа за такси от летището до центъра на града. Също така се взима под внимание кой модел автомоби е най-популярен сред таксиметровите шофьори във всеки град, отбелязва още БГНЕС.

Окончателно: Такситата в София ще плащат по 850 лв. годишен данък

Таксиметровите шофьори в София ще плащат нов данък от 850 лв. годишно, решиха столичните общински съветници. Новият данък влиза в сила ...

В Букурещ пътуването с такси от 3 километра струва 1,47 долара, подобно на разходите в Джакарта, Индонезия. Само в Мумбай (Индия) и в Кайро (Египет) има по-ниски разходи - съответно от 1,40 и 0,55 долара.

На другия полюс са скъпите таксита - в Цюрих (Швейцария) за три километра удоволствието ще ти струва 25,25 долара, в Женева – 17,53 долара, а в Токио – 15,95 долара. На същото разстояние в София ще бъдете превозени за 1,94 долара, във Варшава – 4,04 щатски долара, и в Будапеща за 4,93 щатски долара, съобщава Romania-insider.com.

Когато става дума за пътуване с такси от летището до градския център Букурещ излиза от десетката на най-евтините в това отношение градове и се нарежда на 18-то място с 16,53 долара. Най-евтино от летището до центъра се стига в Кайро – 4,20 долара, в Мумбай – 4,44 и в Тунис – 4,49 долара. Най-солена е услугата в Токио – 189,91 долара, в Милано – 101,62 долара и в Осло – 86,51.

Цената на километър в Букурещ е 0,35 долара, като румънската столица е на девето място в класацията по евтин таксиметров превоз. Кайро, Банкок, Москва, Мексико, Джакарта, Бангалор, Мумбай и Пекин имат по-ниски такси на километър от румънската столица, докато в градове като София, Лисабон, Варшава и Атина цените са по-високи.

Новият данък ще вдигне цената на такситата

Годишният данък за всяка таксиметрова кола в София ще бъде 850 лв. през 2017 г., което прави по 2.40 лв. на ден. Това ще вдигне цената ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com