Тази грижа за кожата е задължителна през пролетта

5242
Тази грижа за кожата е задължителна през пролетта
Снимка: iStock

Кожата се нуждае от специфични грижи през всеки сезон. Както лятото върви ръка за ръка със слънцезащитния крем, предпазващ кожата ви от преждевременно стареене, петна и несъвършенства, така има и специфична грижа за кожата през пролетта, която осигурява необходимото за красотата и здравето ѝ. Ето от какво се нуждае вашата кожа тази пролет.

Грижа за кожата през пролетта

Продуктите, които са ви необходими, за внимателна и пълноценна грижа през пролетта включват:

- Ексфолиант – почистването е първата стъпка към красивата кожа. Освободете се от мъртвите клетки, за да засияе лицето ви и за да подобрите кръвообращението. Сивкавият тен е характерен за зимата, когато прекарвате повече време в отопляеми помещения и ви липсват свежият кислород от природата и движението. Нежното ексфолиране ще възвърне блясъка на кожа и ще я подготви за следващите стъпки.

Храни за здрава и сияйна КОЖА

Специалистът в грижата за кожата д-р Лейн препоръчва ексфолирането да не се ограничава само до продукти с ексфолиращи частици, но да се разчита и на химическия пилинг за стартиране на пролетния режим за кожата, тъй като този тип пилинг подпомага и пробужда и производството на колаген и е чудесна първа стъпка към постигането на младежки тен. Внимавайте с честата на ексфолирането обаче, не прекалявайте и не посягайте към продукта по-често от веднъж на седмица-две, за да не се сдобиете с раздразнена вместо със сияйна кожа.

За млада кожа и след 40 години правете това веднъж седмично

- Хидратиращ продукт – задължително заменете зимния крем с по-лек и подходящ за сезона. Може да заложите и на серум, съобразен със специфичните нужди на кожата ви. Тъй като през пролетта слънцето става все по-агресивно, заложете на продукт, съдържащ слънцезащитен фактор, който да се погрижи за здравето на кожата ви.

- Продукт за изглаждане и стягане на порите – невероятно, но факт – през зимата студът действа освежаващо на кожата, намалява производството на себум, порите изглеждат по-малки и по-невидими. Със затоплянето на времето омазняването на кожата е по-бързо и по-лесно, а порите стават по-видими, което налага да включите във вашата грижа за кожата през пролетта продукт, минимизиращ  порите, както и такъв, който ги почиства в дълбочина, отпушва ги и ви предпазва от появата на акне и несъвършенства. Ако кожата ви по принцип е по-суха, то е твърде вероятно пролетното омазняване всъщност да ви зарадва, защото страдате от суха и сърбяща кожа през студените месеци. Въпреки това се грижете порите си и избирайте продукти, които не водят до запушването им, както и до образуването на черни точки.

Съобразете грижата за кожата си със сезона – топъл и влажен. Консултирайте се със своя дерматолог, ако имате специфичен проблем, който решавате, и изберете заедно най-необходимото за ежедневната грижа за сияйна кожа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Може ли да имаме успешна връзка с нарцисист?

8 тайни правила за щастлив брак

20 фрази на партньора ви, който подсказват липса на любов

5 нагласи от детството, които пречат на една жена да изгради здрава връзка в настоящето

Почистване на тоалетната с кафе - ето как се прави

Как добрата визия ви помага да постигнете успех в живота?

5 важни стъпки за излизане от токсична връзка без разбита психика

Половин чаша от това и подът ще остане чист 1 седмица

Лош дъх - как да го предотвратите и да се отървете от него

Хартиена карта, пари и още 6 неща в колата, носещи големи неприятности

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com