Тейлър Суифт - момиче за милиони

3628
Тейлър Суифт - момиче за милиони
Снимка: Getty Images/Guliver

Постоянно се чудим колко изкарват знаменитостите от всичките си изяви, албуми, филми, концерти. И както обикновено, Forbes отговаря на този въпрос, като прави списък с най-добре платените знаменитости. Тази година Тейлър Суифт се класира на първото място, предаде Radioone.

Певицата нокаутира някои от най-известните звездни имена в класацията. Суифт задминава Адел и Мадона с изумителната сума от £131 млн. Момчешката група One Direction са си изработили £85 млн. и заемат почетното второ място, въпреки че в момента са в застой, тъй като Хари Стайлс преследва актьорска кариера в нов филм на Кристофър Нолан.

Британската поп-любимка Адел се нарежда на девето място с £62млн., като е преди Мадона, Риана и Кейти Пери. А бившият приятел на Тейлър, диджеят Калвин Харис е припечелил £49 млн.

Американската кънтри и поп певица започва кариерата си още като тийнейджърка. На 10-годишна възраст Тейлър започва да участва на музикални изяви като караоке конкурси и фестивали. Започва да пише сама текстовете на песните си.

Дебютният ѝ сингъл Tim McGraw излиза през лятото на 2006 г., а първият ѝ албум, носещ нейното име, излиза на 24 октомври 2006 г. От него са продадени повече от 61 хиляди копия през първата седмица. Албумът достига до №1 в Billboard Top Country Albums и №5 в Билборд 200. Вторият сингъл от едноименния албум на Тейлър е Teardrops On My Guitar. Той излиза на 24 февруари 2007 г. Песента е вдъхновена от истинска история, случила се на Тейлър, когато е в гимназията. Тогава тя си падала по младеж на име Дрю, който обаче я виждал само като приятелка.

Тейлър става първият кънтри изпълнител, който печели музикалната видео награда на MTV, когато тя грабва приза за най-добро женско видео за видеото на „You Belong With Me“

Суифт е носителка на 225 награди, сред които 7 награди Грами и 16 американски музикални награди, 11 CMA, 8 ACM, 34 Billboard Music Awards и една Brit награда.

До началото на 2015 г. Тейлър Суифт е продала над 40 милиона албума. Нейните песни са изтегляни 130 милиона пъти. Всеки от албумите на Тейлър са продадени в поне 4-милионен тираж в Америка: Fearless (7.0 млн), Taylor Swift (5.5 млн), Speak Now (4.5 млн), Red (4.1 млн) и 1989 (5.4 млн).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това
Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това

Листата от маруля са перфектна добавка към много ястия, салати и сандвичи. Единственият недостатък е, че салатата може да загуби своята свежест...