Теории за любовта, които ще ви изненадат

18978
Теории за любовта, които ще ви изненадат
Снимка: iStock/Guliver

Любовта е сложна емоция, която често ни поставя пред дилеми и ни кара да взимаме трудни решения. Обикновено искаме съвет от нашите близки. Доста дами четат подобни статии, за да разберат това чувство, което всъщност е доста трудно за разбиране и обикновено объркващо.

Продължете да четете, за да разберете кои са най-странните факти за любовта.

Ето защо мъжете искат някои жени само за любовници

Чудили сте се защо мъжете страшно много ви харесват, но когато стане дума за сериозна връзка или дори брак, те избират друга? Доста чес...

1. Тя е пристрастяваща - мислите си, че изразът „любовта е като наркотик“ не е вярна? Напротив, любовта е точно като наркотик. Самото чувство влияе на човек, както влияе кокаина на един наркоман. Мозъкът на един влюбен човек произвежда по-големи нива на адреналин, окситоцин, домапин. Това води до екстаз, който също се появява при прием на кокаин. Любовта пристрастява и те кара да искаш още и още.

2. Любовта от пръв поглед съществува - със сигурност сте гледали по филмите как двойки се влюбват спонтанно и още в самото начало. На доста хора не им се вярва, но това е възможно и в реалния живот, защото мозъкът несъзнателно много бързо взима тези решения. Ако имате чувството, че сте се влюбили от пръв поглед, не си мислете, че се заблуждавате - не е странно.

3. Има разлика между любов и влюбване - доста хора не знаят, че има такава и дори не са се замисляли, но всъщност е така. Да обичаш означава да искаш човекът срещу теб да е щастлив, независимо дали с теб, или не. Просто искаш да е добре и да съществува. Дори да се държи зле или пък да направи нещо, с което да те нарани, любовта няма как да изчезне.

Друг факт е, че любовта се появява много по-бавно от влюбването. За да обичаш някого, трябва да го познаваш много добре и да го приемаш с всичките му недостатъци. От друга страна може да се влюбиш за секунди. Влюбването е с очи - във външния вид, реакциите и телосложението, а за да обикнете някого трябва да извървите дълъг и труден път. Когато един човек е влюбен той идеализира другия. Не приема недостатъците му, а ги игнорира.

9 знака, че един мъж наистина обича

Не е тайна, че мъжете и жените изразяват любовта си един към друг по много различен начин. Много често, когато той е готов да покаже п...

При влюбването раздялата е краят, а при любовта не, защото все още обичате този човек и няма как да не ви интересува как е и дали животът му върви добре. Обичта ще ви направи по-мобилизирани и организирани. Ше ви зарежда положително всеки ден. Ако сте влюбени ще сте разсеяни, няма да сте концентрирани и дори може да имате проблеми с работата. Влюбването е разрушително. Двете чувства са много силни и трудни за разбиране, но преди да кажете „Обичам те“ си помислете дали сте влюбени или наистина обичате човека до себе си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 11 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 11 май /валутен калкулатор/

5 грешки, които туристите допускат по време на пътуване

Съвместими ли сте? 3 типа сексуален темперамент във връзките

Няма магия: жените с тези качества винаги имат много почитатели

3 неочевидни признака, че шефът ви е психопат

Как да манипулираме манипулаторите?

Има ли прилика: Как е изглеждал истинският султан Сюлейман в живота?

Те крадат младостта ви: 6 навика за красота, които трябва да забравите до 40-годишна възраст

Тези зодии са любимци на всички

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com