Тези грешки скъсяват живота на телефона ви

8379
Тези грешки скъсяват живота на телефона ви
Снимка: iStock/Guliver

В днешно време не просто купувате нова джаджа , а правите инвестиция. Както всички знаем, инвестициите са дългосрочни предприятия, които трябва да защитите.

Така че, ако искате да сте сигурни, че скъпото ново устройство, в което сте инвестирали, ще издържи по-дълго, погрижете се за него. Избягвайте тези пет грешки, които могат да намалят продължителността на живота на вашите смарт устройства.

1. Търсиш евтиното

Много от нас не успяват да разберат, че зарядното устройство и кабелът, които се доставят в кутията с новото ни устройство, са проектирани специално за продукта. Зарядното е зарядно, нали?

Ако загубите зарядното си устройство или прикаченият към него USB кабел, не купувайте най-евтиното зарядно устройство и кабел, които можете да намерите. Няколко долара, които спестявате от по-евтин аксесоар, е много вероятно да повлияят на производителността на вашето устройство.

Компютрите и телефоните са опасни за мозъка

Прекомерното използване на смартфони и компютри може да доведе до претоварване на мозъка. Това, от своя страна, създава риск от развити...

2. Искате да сте на 100% през цялото време

Избягвайте ситуации, които могат да съкратят живота на батерията ви.

Вече обсъдихме как зарядните устройства извън марката могат да влошат състоянието на батерията ви. Сега нека поговорим за това как зареждате батерията си.

Основното правило през последните няколко години е телефонът, таблетът и / или лаптопът ви да бъдат заредени между 40% и 80% . Причината е, че батериите, съдържащи по-високо напрежение, са по-напрегнати.

Що се отнася до вашия лаптоп, не забравяйте, че тези батерии имат ограничен брой цикли на зареждане и разреждане. Ако често оставяте батерията да свърши напълно, това влияе на цикъла на зареждане и разреждане и отнема първоначално предвидената продължителност на живота. Ето защо трябва да се опитате да поддържате батерията заредена поне до 40%.

Никога не поставяйте това в съдомиялната

Благодарение на новите технологии и всички онези домакински помощници, ние можем да живеем по-щастливо и да чувстваме по-малко умора в ...

3. Да бъдеш жаден за власт

Въпреки че не се счита за вредно да държите смартфона или таблета си включени през цялата нощ, опитайте се да ги изключите, когато можете, за да си починете. Не боли.

Същото не може да се каже за лаптопите. Причината да не искате те да останат включени през цялото време е, че някои батерии могат да прегреят и евентуално да причинят пожари.

4. Игра с елементите

Независимо дали ги оставяте в гореща кола или на слънце по време на излет на плажа, трябва да знаете, че топлината е най-големият враг на телефона ви. Не само може да доведе до изтичане или прегряване на батерията, но също така може да доведе до загуба или повреда на данните.

Не дезинфекцирай тези пет неща, защото ще ги съсипеш

Дезинфекцията, която е неотлъчно с нас вече втора година, всъщност може да навреди на някои вещи от домакинството. Всеки днес дезинфекц...

5. Да бъдеш свиня

Под почистване нямаме предвид само чиста повърхност, за да се отървем от микробите, които внасяме в нашите смартфони, таблети и клавиатури за лаптопи (въпреки че това е важно). Имаме предвид дълбоко почистване.

Ако използвате лаптопа си често, вентилаторът, който поддържа устройството хладно, също засмуква прах, власинки и всякакви остатъци във въздуха. Мръсният лаптоп може да попречи на работата и да причини прегряване.

Трябва да почистите и вътрешността на смартфоните и таблетите си. Местата, където могат да попаднат отломки, са USB портове, жакове за слушалки и малки колонки.

Тези отвори са малки, така че вашите инструменти за почистване трябва да бъдат също фини. Използвайте игла или пластмасова клечка за зъби и внимателно  сондирайте и вкопайте отвора, за да извадите колкото се може повече отломки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кои птици са в групата на прелетните

Кои са топли и кои студени цветове

Кои планети в Слънчевата система са газови гиганти

Житейски илюзии: 3 токсични нагласи, от които трябва да се отървете преди 30-годишна възраст

Знаете ли кои храни са най-богати на фибри

Знаете ли кои са седемте чудеса на света

Пазете нервите си: 5 съвета от тибетски монах, за да се отървете от стреса на работното място

6 лайфхака от тези, които са отслабнали без диета

Знаете ли кои са седемте изкуства

Кои са първите симптоми на пролетна умора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com