Тези вещи нямат място в дома ви! Носят лош късмет!

6838
Тези вещи нямат място в дома ви! Носят лош късмет!
Снимка: iStock

Това са суеверия, които датират от векове наред и обхващат различни култури и народи. Може би и вие имате нещичко у дома за късмет, било то амулет за защита, кристал или друго. Съществува и обратния вариант – предмети, които отнемат късмета от дома ви и от вас самите. Ето кои са те – ако присъстват в дома ви, се отървете от тях възможно по-скоро.

Спрели часовници – в един дом не трябва да има спрял или развален часовник, както и всякакви други предмети, които не работят. С тях времето просто е спряло и колкото и поетично да ви звучи това, не носи нищо добро. Смята се, че те привличат негативната енергия и носят лош късмет.

Тези цветове ще направят дома ти по-просторен

Не всеки има възможност да си позволи да живее в по-голямо жилище. Това не значи, че не можете да го направите такова. Има много начин,...

Календар за отминала година – той е нещо като спрелите часовници. Живейте в настоящето, не в миналото. Старият календар може да забави притока на положителна енергия, защото е свързан с отминало време. Отървете се от всичко, което би могло да накара времето да спре или да тече по-бавно, отколкото трябва. Това не е никак хубаво.

Кактус – лесно за отглеждане растение и много красиво. Според някои хора обаче, бодлите на кактуса символизират проблеми във връзката с любимия човек и могат да навредят на отношенията ви. Може би трябва да смените кактуса с друго цвете.

Хаос в спалнята – щом станете сутрин, не забравяйте да оправите леглото си. Суеверието тук гласи, че хаосът в леглото може да донесе неразбирателство с половинката и лош късмет на близките ви хора.

Отворен чадър у дома – доста популярно суеверие е да не отваряте чадър вкъщи, защото предизвиква лошия късмет. Това идва от факта, че когато е отворен, чадърът пречи на ангелите ви да ви пазят и да ви помагат.

8 предмета у дома, които ни карат да чувстваме постоянна умора

Домът е мястото, където искаме да се отпуснем и да презаредим силите си след изморителния работен ден. За целта правим всичко възможно,...

Люлеещ се стол – наистина е много удобен, особено след тежък работен ден. Този тип столове са характерни за домовете в аристократичен стил. Според суеверията обаче, те приканват злите духове да дойдат в дома ви. Ето защо по-добре си вземете красиви, обикновени столове, които да се връзват с интериора.

Изкуствени или изсъхнали цветя – изхвърлете всички растения, които не са живи и не изпълват дома с уханието си. Единствено свежите цветя изпълват мястото с живот и позитивна енергия. Изкуствените или изсъхналите растения привличат негативното.

Трофеи от препарирани животни – знаем, че са характерни за някои домове, особено ако в тях живее ловец. Тези трофеи носят изключително лоша енергия, защото става дума за мъртво животно. То няма място на вашата стена или където и да е в дома ви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Не хвърляйте старото великденско яйце - ето за какво се ползва

Тези 6 храни съкращават живота

Как трябва да се грижи за себе си жена след 35 години, за да запази младостта си

Може ли тази толкова известна добавка да ни помогне да отслабнем?

След Цветница започва най-тъжната седмица за християните

Само в кои 2 дни може да се боядисват яйцата за Великден

Как е най-добре да се пържат мекиците от готово тесто?

Как се нарича страхът от открити пространства – и как се лекува?

Готвач издаде кои са перфектните гарнитури за агнешко месо

Пожелания за Цветница 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com