X
 
 

Ти и LIDL: Природата и музеят влизат в твоя смартфон

1911 0
photo of Ти и LIDL: Природата и музеят влизат в твоя смартфон
Снимка: Лидл България
Проектът "Да научим повече в музея" на организацията "Приятели на регионален природонаучен музей - Пловдив" е една общо 31 идеи от цялата страна, които получиха финансиране от най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България – „Ти и Lidl за по-добър живот“. Одобрените проекти получават грант в размер до 10 000 лв., който да използват за реализирането на своите цели.

Предложеният проект на пловдивския музей е да се разработи и тества пилотна система за интерактивно споделяне с посетителите на контекстуална информация за експозициите на музея. Системата ще се състои от безплатно приложение за мобилни устройства, локално активирано от разположени из музея предаватели, което ще позволи да се предостави специфична и интересна информация.

Инициаторите на идеята споделят, че съдържанието ще бъде оформено с атрактивен дизайн, насочен към по-младите посетители, и ще включва сведения за произхода, местообитанията, и особеностите на различните видове. Ще има и описания и контекстуални карти на експозициите. Ще бъдат закупени и таблети за ползване от посетителите.

От проектното предложение става ясно, че инициативата ще е с продължителност една година и ще се изпълнява на територията на музея.

Стратегическата цел на Сдружението "Приятели на регионален природонаучен музей - Пловдив" е да привлече и образова младите посетители на музея чрез интеграция на интерактивна визуална система за предoставяне на интересна информация за експозициите и важните експонати.

"Водени от мисията на Регионалния природонаучен музей – Пловдив, ние искаме да подобрим преживяването на посетителите. Този музей, един от най-популярните в Пловдив, пази огромно богатство от информация за живата и неживата природа. Информация, която, за съжаление, в момента не се представя по достатъчно информативен и привлекателен начин, особено за по-младите посетители", споделят от Сдружението.

"На фона на намаляващите учебни часове по естествени науки, смятаме, че всеки достъп до допълнителна контекстуална информация за природата би допринесъл за запазване и повишаване на интереса на младите хора към природните науки, както и околната среда, опознаването и опазването й", казват още инициаторите на проекта.

Припомняме, че каузата „Ти и Lidl за по-добър живот“ има за цел да подкрепи социално значими проекти в цялата страна в следните четири области: образование, култура и историческо наследство, околна среда и здравословен начин на живот.

Инициативата отразява стремежа на компанията да допринася за по-пълноценния и по-качествен живот на хората от различните региони. Тя се реализира с подкрепата на Фондация "Работилница за граждански инициативи" и Български дарителски форум. Размерът на сумата, която бе събрана в периода 1 май - 25 юни 2017 г. благодарение на клиентите на веригата, достига 252 741 лв., а общо 425 проекта от цялата страна кандидатстваха по програмата.

Actualno.com

Етикети:

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Св. апостол и евангелист Лука

Свети Лука бил апостол от Седемдесетте и спътник на св. ап. Павел, който споменава за него в Посланието до колосяни: "Поздравява ви Лук...