Тялото ни чува, затова трябва да внимаваме какво говорим

8756
Тялото ни чува, затова трябва да внимаваме какво говорим
Снимка: https://pixabay.com

Замисляме ли се преди да говорим? Винаги ли се стараем да изричаме стойностни неща, или понякога просто искаме да разчупим тишината с някоя шега? Духовните учители смятат, че всяка наша дума има значение. Всяка фраза и думичка се отразява на нашия живот. Чрез думите можем да се избавим от болести, както и да привлечем такива. Те са изключително мощни и не случайно са включени във всички религиозни практики.

За източните мъдреци рискът се крие в изречените от самите нас думи, а не толкова в тези, които изричат другите за нас. Всъщност изречените за нас думи от друг човек влияят и върху самия него, думите излъчват силна енергия, свързана и с източника им.

Трябва да подбираме внимателно думите си, за да няма негативен ефект върху нашата личност. Луиз Хей създава теория, която гласи, че изречените думи са пряко свързани с психичното и физичното ни здраве. Тя твърди, че думите могат да повлияят добре на живота ни – трябва просто да говорим и твърдим положителни неща, които искаме да ни се случат. Но чрез думите, изпълнени с негативни емоции, можем да привлечем към себе си проблеми и болести.

15 български думи, които младото поколение НЕ знае

В съвременния български език съществуват около 200 хиляди отделни думи. В този материал ще се спрем на няколко български думи, които,...

Всяка клетка от тялото ни реагира на всяка наша мисъл, както и на всяка дума, която изричаме – според шамана Дон Мигел Руис. Всяка изречена от нас дума ни се връща като преживяване. Затова е добре да се научим да говорим предимно хубави неща и да се оттървем от негативните мисли и злобните коментари и нападки.

С кои фрази и думи да внимаваме?

С шегите

Важно е да се съобразяваме с всичко, което изричаме уж на шега. Подсъзнанието ни няма да приеме тези думи на шега. Примерно жените често имаме навика да се наричаме „дебели“, дори това да не е така. Но с постоянното натякване и изричане на тези думи, ние несъзнателно започваме и да се чувстваме по този начин. Трябва да внимаваме с тези критики към себе си, защото водят единствено до самобичуване. Подобни и чести са и мисли като „ужасна съм, глупава съм, идиотка“ и т.н.

Трябва

5 тайни послания, които тялото ни изпраща

Често езикът на тялото ни говори повече от самите нас. Ако има кой да го разчете правилно, сме като отворена книга. Това са 5 неща, кои...

Нужно е да премахнем тази дума от речника си, защото не ни носи позитиви, тя прави живота ни по-скован и ни кара да се чувстваме притиснати. Вместо нея може да използваме фрази от сорта на – искам да, хубаво е да направя, желателно е.. и др.

Забравям

Когато си кажем, че не искаме да забравяме дадено нещо, ние предизвикваме точно забравата. По-положително звучи, ако кажем „дано запомня/ ще се постарая да запомня“.

Но

Винаги съществува едно „но“, което трябва да премахнем, ако искаме да се чувстваме добре. Ясно е, че не всичко е идеално и няма нужда да разваляме хубавите моменти с „но“. Постарайте се да не го използвате, защото така осуетявате постиженията си и ги обезценявате. Бъдете по-оптимистично настроени и се радвайте на успехите си без да добавяте нови очаквания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да се справим с безсънието причинено от стрес?

Защо жените се нуждаят от повече сън от мъжете?

4 правила за съхранение на храна в хладилника, за които може би не знаете

Пица, торти, хляб, макаронени изделия: Разболява ли ни наистина глутенът?

Колко градуса трябва да е в помещението, ако искаме перфектни козунаци?

Шампионът на кухнята: Домашно пържено кюфте, зверска рецепта за оправни домакини

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

Стихотворение за 20 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com