Топ 5 причини защо пералнята не се пълни с вода

4337
Топ 5 причини защо пералнята не се пълни с вода
Снимка: iStock/Guliver

Клапанът е повреден

Първият вариант е повреда на клапана за пълнене, който е отговорен за изливането на вода в резервоара. Или изгаря или е задръстен с котлен камък от водопровода. Необходимо е да развиете маркуча за подаване на вода, да почистите мрежата на входа, ако това не помогне, трябва да смените входящия клапан. Поради слабото водоснабдяване има забавяне, което води до отказ на целия програмен цикъл. В крайна сметка се дава определено време за пълнене на вода и ако не е завършено, тогава машината спира.

Профилактика на пералнята – нужно е!

Кран за пълнене

А най-честата повреда, водеща до липса на вода към пералнята, е повредата на водопроводния кран за подаване на вода към машината. Понякога се случва някой от членовете на семейството да го затвори и след това да забрави да го отвори. Поради това има ситуация, при която цикълът на пране не започва, например: пералнята бръмчи, но не изтегля вода. Да, и отделен кран за подаване на вода към машината от често отваряне и затваряне се проваля и се отваря само наполовина и налягането пада, а пълненето с вода до желаното ниво се забавя. В други случаи, когато машината стартира цикъла на пране, но изтегля вода много бавно, това се случва в такива случаи: маркучът за подаване на вода е притиснат

Сензор за ниво

При подаване на вода към машината и напълване на резервоара, специално устройство - превключвател за налягане следи нивото на водата. За всеки цикъл на пране се налива определено количество вода. Ако датчикът за нивото на водата се повреди, сигналът от него не идва към контролния блок и софтуерният модул деактивира всички функции на пералната машина и показва код за грешка за липсата на вода в захранващата система.

Колко прах се слага в пералнята - не допускайте повече грешки

Течове + датчик за стоп

Ако в маркуча към машината има сензор „аквастоп“, тогава той може да се задейства от водоснабдителната система или просто да се запуши и да се повреди завинаги. Ще трябва да се смени. Също така в тигана на пералната машина, в някои модели, е монтиран сензор със защита срещу изтичане. Когато водата влезе в дъното на машината, тя работи, наводнението от вода спира. В този случай трябва да потърсите теч и да го отстраните.

Блок за управление

В пералнята целият процес на пране се контролира от софтуерен модул. Цялото електронно пълнене може да изгори поради пренапрежение на захранването или проникване на вода върху него. В този случай препрограмирането или замяната с нова контролна платка ще помогне. Това е доста сериозна повреда.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Психология на речевата атака: как да се научим да поставяме нахалниците на мястото им

Психолози: 2 неща, които децата ви никога няма да ви простят

Учени: Котките регулират хормоните на стопаните си

Най-щастливите дни през ЮНИ за всяка зодия

4 сигурни знака, че той иска сериозна връзка с вас

Учителят Петър Дънов: Болестите се лекуват с мисъл

Тези 10 на пръв поглед сладки животни могат да отнемат живота ви

Виждате ли ги често? Ангелските числа и тяхното значение

6 аюрведични навика, които ще подобрят живота и здравето ви

Научете най-щастливия ден от седмицата за всяка зодия, 27 май - 2 юни 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com