Това е количеството вино, което е ПОЛЕЗНО за вас

3703
Това е количеството вино, което е ПОЛЕЗНО за вас
Снимка: iStock/Guliver

Ако виното е любимото ви питие, извадихте късмет, защото чаша вино на ден се препоръчва за здраве и за добър тонус. И ще попитате как алкохолът може да ни повлияе положително? Вижте сами.

Ползите от червеното вино – истини или мит?

За красота – проучване доказва, че ако изпиете една чаша вино, вие ставате по-привлекателни за противоположния пол. В проучването участват 40 души, които са се оценявали помежду си след като са изпили различно количество алкохол. Печелившо е виното и по-точно чаша от питието, която може да ви направи по-атрактивни за човека отсреща.

Не влияе на кожата – знаем, че другите видове алкохол, особено твърдият, могат да състарят кожата, да я направят подпухнала. Виното обаче няма такъв ефект.

Вместо тренировка в залата – според учените чаша вино може да замени едночасова тренировка във фитнеса, тъй като вещество, което се съдържа в него, укрепва мускулите, има противовъзпалителен ефект, забързва ритъма на сърцето, намалява захарта в кръвта. Това са нещата, които се случват с тялото, когато тренираме. Ето защо, ако нямате време за фитнес днес, пийнете една чаша вино.

Червеното вино не предпазва от инфаркт и не е полезно за сърцето

Чували сте за ползите от пиенето на червено вино, включително скорошни проучвания, според които червеното вино подобрява сърдечно-съдов...

За пълноценен сън – ако изпитвате трудност да заспите или се въртите нощем, опитайте да изпиете чаша вино преди сън. Ще подарите на тялото си качествен и пълноценен сън, от който ще се събудите отпочинали.

Помага да релаксирате – чаша вино ще ви помогне да се отървете от натрупания стрес, да се отпуснете и да си починете пълноценно.

За по-добро комуникация – ако сте по-стеснителни, виното ще ви помогне да се отпуснете и да заговорите някого на онова готино парти, което смятате да посетите. Доказано е, че с вино в ръка хората комуникират по-лесно и се отпускат по-бързо.

На една ръка разстояние – чаша вино може да ви помогне да забравите караницата с приятел или с половинката, да се отпуснете и разтоварите след тежък ден. То е винаги на ръка разстояние от вас и може да подобри настроението ви за нула време.

Това е просто плод – технически. Това си е ферментирало грозде, така че ако някой ви упрекне за това, че пиете вино, можете да се оправдаете.

Как да отворим виното с обувка? Не е за вярване, че това е възможно!

Кой не обича да си сипе чаша вино след дълъг, тежък и изморителен работен ден? Гроздовата напитка не само успява да ни отърве от стреса...

В комбинация с упражнения – виното може да облекчи симптомите на атеросклероза. Така че – малка глътка вино, няколко упражнения и така, докато изпиете чашата.

За романтични вечери – каква би била една вечеря без чаша вино? – Не толкова романтична. Запалете ароматна свещ, пуснете музика и се насладете на компанията на половинката си с чаша вино в ръка.

Започнах да пия по три чаши червено вино на седмица, случи се нещо интересно

Не влияе на бюджета – има и скъпи вина, но има и достатъчно хубави такива на достъпна цена. Просто изберете онова, което ви е по вкуса. А и щом пиете само по чаша вино, ще ви стигне за по-дълго време.

За творци – ако сте писател и писането е вашата стихия, повярвайте ни, че след чаша вино ще създадете истински шедьоври. Опитайте.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Какво се дава на лазарките по традиция?

Как лесно да познаем чистия мед?

Урок по Лазаруване – какво прави всяка девойка на Лазаровден?

Защо не трябва да се глезите с безплатни бонбони на рецепцията?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com