Това са тайните на най-пухкавите палачинки – любими на всички деца

5175
Това са тайните на най-пухкавите палачинки – любими на всички деца
Снимка: iStock

Помните ли ароматът на палачинки, който ви будеше в старата селска къща на баба по време на ваканциите? Аромат на боров мед от гората, на сирене, направено от отрудените ръце за внучето, аромат на домашен уют, на обич и детство. Вероятно, вече пораснали, сте си поръчвали неведнъж палачинки на местата за обществено хранене, търсейки онзи аромат, който ви будеше заедно с кукуригането на петела и гласа на баба рано сутрин. Не го открихте, нали?

В онази закуска бяха вплетени не съставки, чиито имена трудно произнасяме, не кремове и шоколади, а домашно сладко и яйца, прясно мляко, току-що издоено, и най-важната съставка в най-щедри дози – обич към внучето, така не очакваме да откриете дори намек от вкуса, който ви липсва, в съвременните заведения, но пък поне може да си припомните с нас как бабите ни правеха най-пухкавите палачинки, за да съхраним старите рецепти за идните поколения и да не се загуби безвъзвратно онзи вкус на обич и детство.

Най-пухкавите палачинки – каква е тайната им?

Тайната на пухкавите палачинки се крие не само в обичта, с която са правени и в чистия и истински вкус на съставките. Малки тайни в начина на приготвянето помагат палачинките да станат пухкави и бухнали. Събрахме тайните за най-пухкавите палачинки от старите тефтери на бабите и от съвременните шеф готвачи, изпробвахме ги, подбрахме най-ефективните от тях, които за нас дадоха най-добрите резултати, и ги споделяме с вас, за да се насладите на изключителен резултат и да поднесете на семейството и децата най-пухкавите палачинки с аромат на детство, които на свой ред да оставят трайна следа в паметта им за неповторимото усещане да си дете и да си у дома, където някой те очаква.

Тънкости при приготвянето на палачинки

  • Фокусирането върху тестото е от ключово значение. Уверете се, че използвате правилните съставки в правилните количества и че приготвяте палачинките, следвайки дадените указания. Ако нямате опит, следвайте стриктно рецепта и дори не си помисляйте за експерименти.
  • Проверете срока на годност на съставките. Брашно или особен мая, които не са особено пресни или са с изтекъл срок на годност, може и да ви спестят някой лев, но няма да постигнете желаните резултати и палачинките няма да бухнат.
  • Не смесвайте всички съставки заедно. Добавяйте ги една по една, като трябва  да имате отделна купа за сухите съставки и отделна за мокрите. Накрая добавете мокрите съставки към сухите и разбъркайте. Ако следвате този трик за приготвянето на най-пухкавите палачинки съставките ще се разпределят равномерно.
  • Не прекалявайте с бъркането. Както липсата на разбъркване на смесените съставки, така и прекомерното може да обърка плановете ви да поднесете най-пухкавите палачинки.
  • Предпочетете бъркането с тел на ръка, а не с уред. Все пак бабите ни са нямали миксери в кухните си. Гответе автентично и вие.
  • В белтъците се крие тайната на най-пухкавите палачинки според майсторите на тестеното изкушение, любимо за редица поколения. Те твърдят, че белтъкът е определящият фактор за крайния резултат. За да придадете на палачинките си тази пухкавост, разбийте само белтъците за 3 минути на средна скорост. Ще започнат да стават кремообразни, което означава, че е време да ги добавите към сместа за палачинки. Лесен съвет, но ключово важен.
  • Не пестете от съставките. За да станат хубави и пухкави палачинките, трябват ви качествени съставки. Млякото, което не е мляко, а е имитиращ продукт, няма да ви помогне да постигнете целта. Количеството на съставките не е голямо, така че не пестете от качеството им.

Това е всичко, не пропускайте да се похвалите с резултатите, а рецептата може да изберете и сами. С всяка палачинките ще станат прекрасни, ако следвате съветите за най-пухкавите палачинки тук.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо суровите броколи са по-полезни от задушените?

Кога ставаме стари: Интересно изследване

Най-разтърсващото любовно българско стихотворение

Любовен съвет за всяка зодия за 29 април 2024

Таро хороскоп за 29 април 2024

Много мъдра притча за майката, която съсипала сина си с грижите си

Страстната седмица започна: Много силна молитва към нашия Ангел Пазител

Топ 4 на най-грубите женски зодии

Топ 5 на зодиите, които лъжат най-много

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com