Тънкости при готвене на кафяв ориз - те го различават от белия ориз

14393
Тънкости при готвене на кафяв ориз - те го различават от белия ориз
Снимка: gaophuongnam/Pixabay

Когато приготвяме кафяв ориз, ще вземем предвид редица аспекти, за да сме сигурни, че ще се получи перфектен, пухкав и вкусен:

1.       Препоръчително е да изплакнете ориза: за да направите това, поставете ориза в купа с вода и разбъркайте с лъжица или ръце. Водата ще стане малко мътна, така че я излейте и налейте отново чиста вода. Ще повторим същата операция, докато водата стане почти прозрачна.

2.       Време за готвене: по-дълго от белия ориз. Кафявият ориз се държи по различен начин от рафинирания ориз, така че ще отнеме повече време за готвене. Кафявият ориз може да изисква 20 до 40 минути време за готвене, в зависимост от въпросния сорт. Поради тази причина е по-добре да погледнете инструкциите, дадени от производителя върху опаковката, или ще трябва да проверите точката на готвене след 20 минути и докато е готово.

Готвач издаде кои са 3 – те стъпки за приготвяне на перфектен ориз

3.       Количество използвана вода: В случая на кафяв ориз времето на готвене е по-важно от точното количество вода, необходимо за готвенето му. Като казахме това, ние ще сготвим ориза като паста, с повече вода, отколкото е необходимо, и след варенето ще го отцедим, за да премахнем излишната вода.

4.       Текстура: Имайте предвид, че кафявият ориз няма да има същата текстура като белия ориз, с който сте свикнали, той остава малко по-цял (твърд) отвътре с предимството, че много трудно се преварява.

5.       Вкус и аромат: Кафявият ориз не трябва да се подправя с други съставки, тъй като самите трици му придават много богат, характерен аромат и вкус.

Професионален готвач издаде как е правилно да се вари ориз

Рецепта: Как да сготвим кафяв ориз - ръководство стъпка по стъпка

  •      Първото нещо, което ще направим, е да изплакнем 150 г кафяв ориз. За да направите това, поставете ориза в купа с вода и разбъркайте с лъжица или ръце.
  •      Когато водата стане мътна, излейте я и добавете чиста вода обратно в купата. Ще повтаряме, докато водата престане да бъде мътна и стане почти прозрачна.
  •      След като сме измили ориза го отцеждаме през цедка. Поставете тиган на силен огън с 600 мл вода и след като водата заври, добавете една чаена лъжичка сол и добавете ориза.
  •      Котлонът се намалява до средно слаб и кафявият ориз се готви при открехнат капак за времето, посочено на опаковката от производителя, което в случая е 40 минути.
  •      След като изтече времето за варене, прецедете ориза добре през цедка. Сервирайте прясно сварен кафяв ориз като гарнитура или го използвайте в други рецепти.

Насладете се!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо Свети Георги е наречен "Победоносец"?

Ето защо трябва да съхранявате фолиото за храна в хладилника, а не в шкаф

Как се пише: сарма или сърма?

Ветеринар обясни защо котките всъщност спят толкова много

Топ 10 традиционни предястия за Великден

Тези 6 цвята на спалното бельо могат да съсипят съня ви

7 начина да разпознаете опасния тип мъж и да избегнете проблеми в любовния си живот

Велика събота 2024 - традиции и обичаи

Кои тънкости при печенето на агнешко месо знаят малко хора?

Кои гарнитури вървят ръка за ръка с агнешкото месо?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com