Търсещите машини и ORM.BG

710
Търсещите машини и ORM.BG
Снимка: depositphotos.com

Като първата дигитална агенция за управление на онлайн репутация, ORM.BG има огромен опит в анализирането на алгоритмите на търсещите машини, така че съдържанието, което се създава от екипа от специалисти (уебсайтове, блог текстове, поддържане на бранд страници в социалните медии и др.) да се класира на първите страници при търсене. Днес те споделят част от наблюденията си, обвързани с търсещите машини.

Естеството на съдържанието, достъпно в търсачките, постоянно се променя. Въпреки това то има обща последователност във видовете съдържание в самата платформа. Хората четат, анализират и кликат, което създава поредица от надеждни променливи, на базата на които се предлага релевантно съдържание за всеки.

Няколко компании са се утвърдили като надеждни източници, а доверието и удобството, които предоставят на хората, ги поддържа в играта. Въпреки това потребителските търсения се развиват и тази тенденция ще продължи. Все още те генерират търсения за всичко онова, което искат да намерят, научат или купят – „настолен компютър“, „дамски обувки“ или „как да приготвим чийзкейк“. Но с развитието на сайтове с възможност за споделяне на мнения и отбелязване на рейтинг, хората започнаха да търсят рецензии за определен продукт, бранд или дори създателите и ръководителите на даден продукт или услуга.

В същото време днес хората са свикнали да проверяват валидността на информационния източник, бизнес или човек зад дадена компания, а резултатите, които виждат, силно влияят върху решенията им като потребители. Ето защо управлението както на бранд репутацията, така и на личната онлайн репутация на управителите и изпълнителните директори на дадена компания, е от изключително значение за положителното представяне на бизнеса в дигитална среда, твърди ORM.BG.

Днес над 80% от Интернет потребителите започват сесията си с търсачка, което има смисъл, тъй като всяко едно мобилно, таблетно или смарт устройство, продавано днес, е с предварително инсталиран Google или Bing по подразбиране. Повече от половината от търсенията в днешно време са извършени от потребител, който има намерение на да купи нещо. Почти всички хора проучват услуги, продукти и марки преди да направят покупка, а огромен процент от потребителите се ограничават само до резултатите, показани на първа страница в търсачките.

Ето защо спокойно можем да направим заключението, че резултатите, показани на първа страница на търсещите машини, в по-голямата си част представляват бизнес страници или статии, разработени за целите на управлението на личната онлайн репутация.

Опита на ORM.BG обаче показва, че материал, класирал се на първо място на втора страница, има много по-голямо влияние върху потребителите, отколкото този, който е на последно място на първа страница.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Сложете този плод до козунака, за да остане мек и пухкав по-дълго

Люлякът ще издържи 2 пъти по-дълго във вазата, ако направите това

Пълнолуние на 24 април 2024 - какво трябва и какво НЕ трябва да се прави

Къде и как е правилно да се съхранява козунак, за да остане пухкав и мек по-дълго

Сложете кактуса на това място в дома си, за да се предпазите от негативна енергия

Тези 7 "комплимента" ще обидят всеки - избягвайте ги

Сложете това в тестото за козунака, за да остане пухкав и мек за седмица

Стихотворение за 23 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 23 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 23 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com