Упражнения, с които ще се отървете от главоболието

6511
Упражнения, с които ще се отървете от главоболието
Снимка: iStock

Няма човек, който поне веднъж в да не е страдал от главоболие. Експертите са на мнение, че това рядко е симптом за животозастрашаващо състояние. За съжаления, обаче, главоболието причинява доста голям дискомфорт. За да не се налага да пиете обезболяващи, които никак не са добри за организма, можете да заложите на няколко лесни и безобидни начина да се отървете от  тази неприятна болка.

Става дума за специална техника, която включва няколко лесни упражнения, които ще допринесат за възстановяване на силата, засилване на кръвния поток към скалпа, което ще направи косата ви по-хубава.

Някои факти за главоболието

Главоболието е един от най-разпространените и изтощителни здравословни проблеми. Често проваля настроението ни и изглежда се влошава вс...

Чести пристъпи на главоболие

Ако често ви мъчи мигрена, препоръчително е да си направите необходимите медицински изследвания. Така, ако имате тумори или аневризми, ще бъдат открити и отстранени навреме. Главоболието може да бъде провокирано от получени травми в детството. Те често се проявяват след много години като причиняват повишаване или драстично намаляване на кръвното, стесняване на кръвоносните канали в областта на шията и др.

Най-често от мигрена страдат тези, които нямат много голяма физическа активност. Мигренозните състояния стават все по-чести заради напрежението на шийните мускули, а това е характерно за тези, които седят зад бюрото по цял ден и са подложени на непрекъснат стрес.

Как да премахнете главоболието

За да се отървете от главоболието е нужно да разберете какво го причинява. Излекувайте заболяването, което се оказва първопричина за главоболието. Това не включва използването на обезболяващи.

Седем храни, които могат да ни причинят главоболие

Леко главоболие или дори мигрена могат да бъдат причинени от някои съединения, присъстващи в определени храни, особено при хора, които ...

Ако няма заболяване, заложете на няколко ефективни упражнения.

1. Хванете с палец и показалец мускулите на шията и пощипвайки ги, минете по тях няколко пъти. Можете да направите това и с цялата повърхност на дланите си.

2. Ако имате човек до вас, помолете го да намачка раменните ви мускули с бързи, ритмични движения. Така кръвообращението ще се подобри ще облекчите напрежението на шията.

3. Хванете с дланите си косата си и я стиснете непосредствено до скалпа с цел да почувствате напрежение и дори лека болка. Минете с това движение по всички участъци на косата по няколко пъти. Като стягате кожата, опъвате скалпа, а това усилва движението на кръвта към главата. Прясната, окислена кръв към мозъка и лицевите тъкани ще ви освежи. Фоликулите на космите ще получат нужния им кислород и хранителни вещества и ще ги заздрави. Така и косата ви ще има полза – ще бъде подхранена и ще расте по-бързо.

4. Правете масаж на скалпа с възглавничките на всичките си пръсти, започвайки от тила и придвижвайки се към основата на врата. С това отново задействате правилния приток на кръв и премахвате застоялата кръв от черепа.

Защо се появява честото главоболие и как да се справим

Тялото ни е умен съветник за това от какво има нужда и да ни посочи, когато нещо не е съвсем наред. Единственото, което трябва да напра...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Шанс да промените съдбата си: най-важните години от живота за всяка зодия

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 16 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 16 май /валутен калкулатор/

Дрехи с лоша енергия: 10 неща, които ви правят нещастни според фън шуй

Истински гении: 6 неочаквани навика, които разкриват интелектуалец - проверете дали ги имате

Как да имаме успешна връзка с по-млад мъж?

Как да спрем да се обиждаме от други хора: 8 стъпки към нов живот

Дрехи, които ви карат да изглеждате дебели: 10 модни грешки, които всяка жена прави

Сбъднати мечти: как правилно да благодарим на Вселената (и защо е необходимо)

Тайни за гладки пети: Как да предотвратите и лекувате напуканите пети?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com