Увлекателни домашни игри за вас и вашите малки деца

7843
Увлекателни домашни игри за вас и вашите малки деца
Снимка: iStock/Guliver

С настъпващия дъждовен сезон, за доста родители е предизвикателство да забавляват малките дечица, предвид че разходката в парка отпада, когато духа и вали из ведро. Има варианти за игри, които са интересни и разбираеми дори и за 3-4 годишни деца, а ще бъдат весели и за вас. Предлагаме ви няколко варианта за бордови игри, с които да разнообразите детето си в дъждовната събота:

1. Игра на асоциации

В книжарниците може да намерите различни варианти на игри на асоциации, като има и съвсем улеснени варианти, подходящи и за 5 + години. Това е вид бордова игра с пионки, зарче и карти, като целта е да нарисувате, опишете с мимики или разкажете каква карта ви се е паднала, а останалите играчи трябва да познаят. Със сигурност с малките и техните описания ще падне страхотна забава!

2. "Черен Петър"

Популярната игра на карти от нашето детство все още може да се намери в почти всяка книжарница на цена от 1 лев и ще забавлява и съвсем малки дечица. Подходяща е за деца над 3 годинки дори, като може да се получи и супер семейна игра с надхитряване и за родителите.

3. Детско Монополи

Навярно най-популярната бордова игра в Света, която е любима на малки и големи. Съществува и опростен вариант, подходящ за деца дори на 4 години. Играта е интересна и за възрастните, защото са запазени основните правила за купуване на квартали, влизане в затвора и теглене на карти ШАНС.

4. "Не се сърди човече", "Дама" и "Змии и стълби"

Тези три игри много често могат да се намерят навсякъде и обичайно се продават заедно, така имате няколко забавни игри под ръка. Като цяло са по-интересни за 6-7 годишни деца, защото може да се развива и бавно процеса на играта, но и има и по-мънички, които им се радват.

5. Игра "Познай кой съм"

Тази игра можете и сами да я направите като разпечатате различни картинки на животни. След това всеки играч слага картата на челото си, така че той да не вижда картинката и започва да задава въпроси, чиито отговори могат да бъдат с "Да" и "Не", за да разпознае кое е животното, спрямо отговорите на останалите играчи. След изтичане на 1 минута време губи 1 точка, ако не е познал или печели 1 точка, ако е успял. Който пръв достигне 10 точки - печели играта. Може да разпечатате различни картинки - растения, предмети, животни. В книжарниците има и готова бордова игра от този тип.

В магазините за детски играчки има стотици варианти за такива забавни игри, които ще ви донесат много веселие и смях в дъждовните дни. Впрочем, те са и чудесна идея за подарък за детски рожден ден!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Пица, торти, хляб, макаронени изделия: Разболява ли ни наистина глутенът?

Колко градуса трябва да е в помещението, ако искаме перфектни козунаци?

Шампионът на кухнята: Домашно пържено кюфте, зверска рецепта за оправни домакини

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

Стихотворение за 20 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Митове и истини: Прави ли ни кафето зависими?

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com