В кои дни не трябва да чистите, ако не искате да си навлечете проблеми?

1543
В кои дни не трябва да чистите, ако не искате да си навлечете проблеми?
Снимка: iStock

Нашите родители и баби вярвали, че почистването на къщата може да се извършва само на определени дати. В този случай късметът и щастието се появявали в живота. В същото време имало дни, в които почистването било строго забранено. Пренебрегването на правилата може да лиши човек от щастие и късмет за дълго време. В кои дни и дати почистването може да съсипе живота ви?

1. На три църковни дати

На християните се забранява да чистят на три дати в годината. Почистването е забранено по време на Благовещение, Цветница и Великден. По-добре е то да се извърши предишния ден или поне няколко дни преди това, тогава няма да доведе до затруднения.

Поверия: Чистенето на дома след гости носи само неприятности. Ето в кой ден какво да чистите

2. Всяка неделя

Не се препоръчва да се мете в последния ден от седмицата. Смята се, че нарушаването на правилото ще доведе до сериозни заболявания в живота. Също така е забранено да се мият подове в неделя. Тази стъпка може да лиши дома ви от щастие и късмет.

3. Леки ограничения за почистване в събота

В предпоследния ден от седмицата има едно строго ограничение за почистване - не можете да извършвате домакински дейности, които могат да изцапат дрехите ви. Например, измиване на тавана или пода с химикали. Ако човек се изцапа, тогава го очакват сериозни проблеми в живота и болестта. По-добре преместете важните задачи в друг ден от седмицата.

4. В деня, в който посрещате гости

Ако непознати са посетили апартамента ви на определена дата, след като си тръгнат, не можете да започнете да почиствате. Най-много да пренесете храната от масата в хладилника и да измиете чиниите. Ако започнете да почиствате веднага, има риск да внесете провал в живота на гостите си.

Благоприятен ден за почистване на къщата, поверия и обичаи

5. Вечер всеки ден

Неблагоприятни дни за почистване - всякакви, ако почистването се извършва вечер. Препоръчително е да завършите всички задачи преди 17:00–19:00 часа, когато навън е още светло. Ако чистите през нощта, тогава в живота ви ще дойдат сериозни провали. Вярва се, че човек, който чисти вечер, ще обеднее и ще загуби доходите си. Особено важно е да не миете подовете вечер. Заради такава грешка парите могат да започнат да изтичат от семейството.

6. Когато любимите хора са отишли ​​на път

Неблагоприятен ден за почистване се счита всяка дата, когато близки роднини потеглят на дълъг път. Препоръчително е да почиствате всеки друг ден. Ако не спазвате това правило, ще донесете неприятности на близките си. Може дори да не се върнат у дома отново.

7. В понеделник

Също така не можете да чистите апартамента си в началото на работната седмица. Смята се, че ако измиете подовете на този ден, щастието, радостта и берекетът ще напуснат дома ви. Освен това, членовете на домакинството ще започнат да изпитват финансови затруднения. Оптималните дни за почистване са вторник, сряда и четвъртък.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да поддържаме желаното тегло след като отслабнем?

10 будистки правила, които си струва да приемете - следвайте ги и ще бъдете щастливи

4 знака, че той ви харесва, без да го казва

Защо трябва да почиствате пода със сол?

Как алкохолът влияе на нервната система?

Научете най-щастливият ден от седмицата за всяка зодия, 17 - 23 юни

Вечерен виц: Марче

Как всъщност трябва да бъдат разположени крановете за топла и студена вода?

Вярно ли е, че бирата лекува черния дроб?

Какво е най-добре да ядем в жегите, за да не ни е топло

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com