Веган диета: 4 СТРАХОТНИ причини да опитате

1444
Веган диета: 4 СТРАХОТНИ причини да опитате
Снимка: RitaE / Pixabay

През последните няколко години все повече хора намаляват и премахват месото и млечните продукти от менюто си. Заради здравето и благополучието си хората все повече се насочват към вегетарианството. Преминаването към растителна храна е по-скоро философия на хранене, отколкото конкретна диета за тях. При спазването на този хранителен режим няма нужда да се притеснявате за спазването на дневните цели за макронутриентите или да следите за калориите. В общи линии, тя просто включва консумирането на повече растителни ястия. Този подход обикновено ви кара да се откажете от месото и другите животински продукти, когато преминавате от стандартна диета с животински продукти към веганска.

Вижте тези 4 ползи за здравето от веганската диета - но внимавайте, консултирайте се със специалист дали е подходяща за вас.

1. Помага ви да отслабнете

Важни неща, които трябва да знате преди да станете веган

В последно време много хора се ориентират към веганска диета, за да се грижат за здравето си и за околната среда. Веганската диета е ча...

Може би сте се замисляли дали да не опитате веганска диета, ако се опитвате да отслабнете. Когато преминете от диета с високо съдържание на месо към такава с високо съдържание на растителни храни, рискът от затлъстяване намалява. Съдържанието на влакнини във веганската диета е по-високо, а по-високият прием на влакнини прави храната по-засищаща, намалява желанието за похапване и дори може да ви помогне да разбирате по-добре сигналите си за глад, като по този начин намалите теглото си. 

2. Поддържа здраво сърце

Обикновено е известно, че рискът от сърдечносъдови заболявания се намалява при веганската диета. В сравнение с диетата, която съдържа значителен брой продукти от животински произход, консумирането на много плодове, зеленчуци, ядки, бобови растения, пълнозърнести храни и заместители на месото като соята може да намали вероятността от развитие на сърдечни заболявания, висок холестерол, повишено кръвно налягане и диабет тип 2. 

3. Поддържат здрави черва

Всички плодове ли са подходящи за веганите?

Менюто на веганите включва храни, направени от растения, включително: Плодове и зеленчуци Бобови растения като грах, боб и леща Яд...

Веганската диета може да подобри чревната микрофлора, което подпомага загубата на тегло и цялостното здраве. Диверсифицираната растителна диета, каквато е веганската, може да ни помогне бързо и ефективно да променим чревната си микробиота. Микробиомът ви става по-подготвен да се адаптира към борбата с болестите, тъй като диетата ви става все по-разнообразна.

4. Може да намали риска от някои видове рак

Доказано е, че консумирането на по-малко месо и увеличаването на диетата ви с растителни ястия като соя, плодове и зеленчуци намалява шанса да развиете рак. Освен това може да понижи риска от рак на простатата и дебелото черво. Освен това веганските диети обикновено включват повече соеви продукти, които също могат да осигурят известна превенция на рака на гърдата.

Източник: Pinkvilla

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Естествено изгаряне на мазнини: 17 храни, които ще ви помогнат да отслабнете до лятото

Закусвайте на дневна светлина и още 6 златни правила за отслабване

8 лайфхака как да изберете наистина сладки ягоди

11 последици от кастрацията на домашни любимци - собствениците дори не знаят за това

Лимон срещу излишни килограми: Защо е полезно да го ядете през нощта?

10 неща в къщата, които харчат най-много енергия

Полезни знаци, които могат да предскажат дъжд

Как да спрете да ядете през нощта?

Как се пише: оръдие или уръдие?

Грешки преди лягане, които ни карат да качваме килограми през нощта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com