Вижте любимия сандвич на кралицата, който тя яде с всеки следобеден чай

17210
Вижте любимия сандвич на кралицата, който тя яде с всеки следобеден чай
Снимка: iStock/Guliver

Кралицата на Великобритания може да яде каквото си пожелае, но има един следобеден сандвич с чай, който тя най-много обича. 

На дневен ред отново идват годишните градински партита в Бъкингамския дворец и кралските фенове ще могат да си правят пикник, за да се насладят на кралските градини. А за тези, които са пропуснали златните билети за градинско парти, ще имат възможността да празнуват по улиците. След няколко седмици започват тържествата на платинения юбилей, където чинии и подноси с храна ще се раздават между съседите и ще се споделят както със стари, така и с нови приятели. Една от храните, които ще бъдат в изобилие, са сандвичите. Но какво обича да яде кралицата със следобедни си чай? Бившият кралски готвач Дарън Макгрейди споделя трите любими пълнежа за сандвичи на монарха.

Дарън служи на кралицата в продължение на 15 години – готвейки за принцеса Даяна, принц Уилям и принц Хари. Споделя своето ръководство за приготвяне на любимите сандвичи със следобеден чай на кралицата. Във видео в YouTube той казва: „С 6000 души на всяко градинско парти това е много храна и е щастие, че кралските готвачи трябва да се погрижат само за кралската чаена палатка."

Това е тайната съставка на дълголетието на кралица Елизабет II

Той продължава да обяснява как кралските готвачи приготвят „селекция от различни сандвичи“ за кралските особи. „Кралицата получаваше "Пени" със сладко в детската стая като малко момиченце, оттогава ги ползва и за следобеден чай“, добави Дарън. „Много лесно: само хляб и сладко с малко масло - обикновено сладко от ягоди. Правим сладкото в замъка Балморал с прекрасните шотландски ягоди от градините.“ След това двете парчета хляб се притискат заедно и вместо да ги нареже на квадрати или триъгълници, той използва резачка за кръгове, за да изреже кръгови дупки в средата на хляба. „Те бяха наречени пени заради размера на старото английско пени“, разкрива Дарън.

Друг сандвич, на който кралските особи се радвали на градинските партита, били сандвичите с краставица. Дарън обяснява как да ги направим по кралския начин: „Белете месестата част с белачка за картофи, докато стигнете семената, след това обърнете и направете същото отново от другата страна. Крема сирене с нотка на прясна мента, намазана тънко на две филийки и след това се добавя слой от краставица. Коричките се отстраняват и след това се „нарязват на малки парти хапки“. 

Знаете ли как Елизабет II яде банани?

Друг сандвич, на който кралицата се радва, е класическият сандвич със сирене и домати. „Нарежете домата на четири, внимателно отстранете семките – те се забиват в зъбите ви, не можете да си позволите това, когато се срещате с кралицата“, отбеляза Дарън. „И след това внимателно отстранете кожата - тази част не е задължителна. Намажете с масло хляба – осолено масло – и двете филийки, след това с настъргано сирене, използвам Sage Derby, това е едно от най-старите сирена в Британия. Сложете доматите отгоре, направете сандвич, след това отново отстранете корите и нарежете на две хапки сандвича“, показва той.

Друго ястие, на което кралицата се радва, са класическите ягоди и сметана. В допълнение към дебелата двойна сметана, монархът се радва и на поръсване със захар върху плодовете. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунака?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com