Визионери?! Има такива хора и у нас

34553
Визионери?! Има такива хора и у нас
Снимка: Pixabay

Пореден ден в медиите шокиращи заглавия. Градушки, дъжд удрят България. Пожари изпепелиха Гърция. Незапомнени жеги, жертви в Стокхолм, Германия, Япония. Земетресения, тайфуни, смерчове, урагани, наводнения, цунами в САЩ, Китай, Австралия, Чили, Мексико, Южна Европа, Русия, Близкия изток, Азия, чак до Андите. И сняг в Сахара. А на фона на глобалните климатични бедствия се пръкват различни нашенски гадателки, екстрасенси и прочие. Повечето с твърдения вчера сънувах, преди седмица познах. Без отговор е как така не са познали по-рано и да ни предупредят.

Попаднах на стар брой на в-к 24 часа от 13 януари 2007 г., две седмици след приемането ни в Европейския съюз. Много скептично и с ирония погледнах на материала "Поскъпнаха и парцелите на Луната". Досетих, се че сме били големи шегаджии на старта ни в Обетована Европа. Може би затова днес си имаме доста царе на агресията, наглостта, корупцията, тарикатщината, стадната глупост и други неподозирани ценности.

Но като се зачетох сериозно ме поразиха материали, отпечатани във вестника. Особено заглавието, което можете да видите сканирано "Свършват хубавите места горе, тук, на Земята, климатът става все по-лош" - интервю с адвокат Цветан Цветанов. Понеже той е известен като първият българин, закупил така наречените парцели на Луната и Марс приех, че е правил опит за пародийно изказване. Но погледнато от камбанарията на днешния ден, думите му звучат близко до пророческите. Прочетох и друга част от изказването му пред вестника. "Направил съм прогнози още преди десетина години /тоест в началото на 90-те/, че скоро ще има много големи кризи за вода и дори конфликти. Затова трябва да се вземат спешни мерки". И по-нататък: “Факт е, че на Земята има сериозни екологични проблеми и поради глобалното затопляне все по големи части от планетата стават неизползваеми. Това дава основание на много хора да се тревожат за бъдещето на своите деца.…"

Толкова години след интервюто с адвокат Цветан Цветанов съм впечатлен отново от тези невероятни прозрения на един българин, за климата, водата, природните бедствия, за миграцията и за конфликтите. Изказани преди години, далече преди нашите политици и гадатели да си помислят в онова вече далечно време да коментират тези глобални и важни и за всеки отделен човек въпроси!

За това, че наистина имаме рядко срещан своеобразен визионер и то с доказани като случили се факти-прозрения, ще добавя, че допълнително прочетох в редица електронни наши и чужди издания информация за един сензационен научнофантастичен разказ, написан преди 30 години от този български адвокат под заглавието "Колапсът". Македонската агенция "Охрид-прес" прави любопитното откритие, че има автор на Балканите със сензационен разказ и го нарича "Балканският Жул Верн".

Удивително е, но българският визионер, 30 години по-рано потвърждава за първи път през 1987 година научната хипотеза на гениалният световно известен астрофизик професор Стивън Хокинг, направена публично в началото на 2016 година в предаване на BBC Radio 4, посветено на научните изследвания на черните дупки. Професор Хокинг, изразява чак през 2016 идеята за използването на енергията на малки черни дупки.

Цветанов пише за възможността с помощта на енергията на малка черна дупка, намираща се в гравитационен контейнер да се задвижва космически кораб, принадлежащ на свръхразвита извънземна цивилизация от съзвездието Ериданус (Еридан). Затова македонски, български, хърватски и други медии, които откриха този разказ, го нарекоха сензационен.

Ето и линкове към част от публикациите с разказа.

1. "Охрид прес"

2. OFFNews

3. "Мегавселена"

В разказа присъстват няколко поразителни прозрения:

- използване на енергия от малка черна дупка в гравитационен контейнер

- "дистанционен компютър", с който се предава и получава информация за мониторинг върху космическото пътешествие, нещо като "космически таблет", както и видеопослания, с които от космически кораби могат по електронен път да прекъсват световни телевизионни програми.

- включено е като световен символ събитие от 11 юли 1987 година, когато в Загреб, Хърватия, се ражда Матей Гаспар - петмилиардният жител на планетата Земя. Две години по-късно след публикацията на този разказ, ООН обявява и чества всяка година този ден като Световен ден на населението (World Population Day). Как човек да си обясни и това!

- описва се потенциална среща на хората от Н-2 (Home – 2) - Земята с представители на свръхнапредналата цивилизация на звездната система Еридан, цивилизация, овладяла енергията в рамките на цялата Галактика. Тридесет години след публикацията на разказа учените от световни космически и астрофизически институти откриха като потенциално място във Вселената, където вероятно е началото на паралелна на нашата вселена, района на съзвездието Еридан, описано в разказа на Цветанов. Невероятно прозрение!

Също в разказа се споменава за потенциална връзка между световноизвестния инцидент, случил се през лятото на 1947 година, в Розуел, щата Ню Мексико, САЩ и извънземните посетители от съзвездието Еридан.

- посочват се причините за гибелта и унищожението на свръхцивилизациите и това е призив към днешната човечество. Постоянната употреба на термоядрени енергии с радиация може да доведе земната раса до потенциална необратима генна мутация с пълно разпадане на защитните сили на човешките организми.

- посочена като прозрение е и потенциалната причина за отказ на свърхразвитите извънземни цивилизации от контакт със земната - противоречието в ценностите,които са приоритет за Земята все по-често - войната, агресията, нехуманността и въоръжаването.

- и още едно случило се прозрение в разказа е, че една страна претендира да е призвана да определя съдбините на планетата и тя се ръководи от президент през 1987 година. Както е известно по това време има две свръхсили. Само една от тях има президент (Рейгън) и това прозрение също заслужава особено внимание днес, когато една свръхсила има проблеми в оспорването на световното ѝ господство от други две.

Понякога се питам дали си познаваме и разпознаваме истинските макар и необичайни визионери или сме фенове на папагалите и врачките-екстрасенси. Това не е въпрос.

Благодаря за вниманието.

Автор: Георги Гълов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Възглавница за качествен сън: Полезни съвети

Високо напрежение: Това са 4-те най-опасни зодии

Чай каркаде - топъл или студен се пие

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com