Внимавайте с тези сигнали на тялото, те алармират, че имате здравословни проблеми

12155
Внимавайте с тези сигнали на тялото, те алармират, че имате здравословни проблеми
Снимка: iStock/Guliver

Има случаи, в които тялото ни алармира, че нещо не е наред. Понякога ние пренебрегваме тези сигнали и се сещаме за тях чак когато е станало вече късно. Тогава осъзнаваме, че е трябвало да вземем мерки по навреме. Затова ако забележим сигналите, които ще ви изредим по-надолу, ние трябва незабавно да се консултираме с лекар и да предприемем адекватни мерки, за да не усложним нещата още повече.

1. Подути клепачи на очите

Ако забележите, че клепачите ви са подути, а кожата е бледа и в комбинация с това усещате някаква обща отпадналост и слабост има вероятност да имате проблеми с бъбреците.

2. Чувствителни към светлината очи

Сенна хрема и недостиг на витамин А може да направят очите ви твърде чувствителни към светлина. Но ако злоупотребявате с цигари и алкохол, това също е вероятна причина. Съвет: променете начина си на живот, яжте повече домати, моркови и сирене.

3. Тъмни подочни кръгове

Обикновено хората свързват тъмните кръгове под очите с недоспиване и системна умора. Но не всички са наясно, че те може да се дължат и на проблеми със сърцето. Ако бялото на окото се зачервява безпричинно, това може да е предпоставка за повишено кръвно налягане, а ако там има жълт оттенък, това е предпоставка за проблем в черния дроб.

4. Напукани устни

Напуканите устни и общата мускулна слабост подсказват за проблем с витамин Б2. За да си го набавите по естествен път е добре да ядете повече млечни продукти, ядки, яйца, както и плодове като круши и праскови. Соята и карфиолът са полезни при подобни състояния.

5. Обложен език с налепи

Ако по езикът ви са се увеличили белите налепи, това е показател за стомашно-чревен проблем, който трябва да се установи от лекар, освен ако не се касае за някаква настинка.

6. Суха кожа и подути устни

Това е показател за липса на желязо в организма. Храните, които трябва да включите, за да си го набавите са гъби, черен дроб, магданоз, ябълки и цитруси. Рибата също го съдържа.

Когато сте под нервно напрежение и устата ви се суши често, това може да се дължи на липсата на витамин Б3. Яжте повече пилешко и говеждо, като прибавите към менюто и ядки и ястия с пшеница. Имайте едно наум, че това може да е преддиабетно състояние.

7. Лош дъх

Освен, че ви излага пред хората, лошият дъх може да се дължи на няколко фактора като отлагания по зъбите, хронифицирани синусни инфекции, перидонтит, диабет или от стомашно-чревни болести.

8. Лющене на кожа

Недостиг на витамин А е свързан с лющенето на кожата. Ако това е съпроводено от упорит сърбеж е възможно да страдате от гъбички. Ако кожата ви има петна със син цвят без да сте се удряли, това свидетелства за проблеми с черния дроб.

9. Потъмняване на урина

Това е показател за недостиг на течности. Замислете се по колко вода приемате на ден и увеличете приема й. Ако имате повишена температура, трябва да посетите уролог.

10. Постоянно потене

Това е сигнал за евентуален възможен проблем с щитовидната жлеза. Но е възможно да се държи и на нерви и стрес.

11. Петна по ноктите

Дължат се на постоянно нервно напрежение и комплексен недостиг на витамини.

Всички тези сигнали трябва да се следят и да се проверяват от лекар, ако зачестяват. Не си поставяйте диагнозата сами, а посетете съответното компетентно лице.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кои планети в Слънчевата система са газови гиганти

Житейски илюзии: 3 токсични нагласи, от които трябва да се отървете преди 30-годишна възраст

Знаете ли кои храни са най-богати на фибри

Знаете ли кои са седемте чудеса на света

Пазете нервите си: 5 съвета от тибетски монах, за да се отървете от стреса на работното място

6 лайфхака от тези, които са отслабнали без диета

Знаете ли кои са седемте изкуства

Кои са първите симптоми на пролетна умора

Мис съвършенство: как да свалим мазнините по корема

Тази домашна захранка за шаран ще подобри вашия риболов значително

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com