Всеки цвят ни лекува по определен начин, но не бива да прекаляваме с някои от тях

3410
Всеки цвят ни лекува по определен начин, но не бива да прекаляваме с някои от тях
Снимка: iStock/Guliver

Различните цветове ни влияят подсъзнателно по различен начин. Те могат да ни действат дори лечебно, стига да знаем как да ги използваме в наша полза. В чужбина цветолечението се използва доста по-активно, отколкото в България. Например австрийските класни стаи на първолаците са боядисани в розов или в портокалов цвят. Оранжевото навява сигурност и топлота, а розовото е символ на любов и обич. След като първолаците завършат и започнат втори клас, те преминават в боядисани в жълто класни стаи, защото се смята, че този цвят засилва умствената дейност на човека.

Австрийските болници също са оранжеви, поради факта, че цветът действа и лечебно. А операционните са в синьо, защото се смята, че той е цветът на вярата и пречистването.

Според известен астролог, не е добре да прекаляваме с носенето на черен цвят. Той е цветът на почивката, но действа депресиращо, ако се прекали с него. След кончината на някой наш близък, не е препоръчително постоянно да се носят черни дрехи, защото това ще задълбочи и подсили мъката и болката на хората.

В Индия има много бедност, но хората са облечени с ярки пъстри цветове, които пресъздават положителна енергия.

Човешкото око може да види ясно точно седем цвята. Сега ще опишем кой цвят какво символизира и от какво ни предпазва.

1. Червен цвят

Червеното се свързва с енергизиране и жизненост. Той е свързан с коренната чакра при началото на гръбначния ни стълб. Когато сте отпаднали и умърлушени, вие трябва да се потопите в червеното, като подходящи предмети са червени цветя, червени дрехи и червени плодове. Не бива да прекалявате с този цвят, защото може да станете по-агресивни и раздразнителни от обикновено. А при жените може да се усили кръвотечението им.

Знаете ли защо гъбите за миене на съдове са с различни цветове?

Във всяка една кухня ще откриете гъба за миене на съдовете. Дори онези домакинства, които разполагат със съдомиялна машина, също са се ...

2. Оранжев цвят

Този цвят лекува, той олицетворява спокойствието и носи топлина. Това е цветът на твореца. Зимно време той ни подсеща за топлите слънчеви лъчи. С този цвят е свързана втора чакра, която се намира под пъпчето на човек. Ако обаче се пренаситим с оранжевото, ние започваме да си мислим, че сме център на вниманието и егоизмът в нас проговаря.

3. Жълт цвят

Жълтият цвят се свързва с помъдряването. Той събужда интелектуалните ни заложби и активизира умствената дейност. Лъчите на слънцето блестят в жълто. Цветът спомага за перисталтиката на червата. Действа благотворно на стомаха.  Третата чакра, която е до слънчевия сплит е жълта.

4. Зелен цвят

Цветовете, които ще ви донесат късмет това лято според зодията

Цветовете влияят не само на настроението, но и на събитията в живота ни. Астролози разкриха на какви цветове трябва да заложат отделнит...

Зеленото е цветът, който е свързван с чакрата на сърцето. Земята е покрита със зеленина. Когато хората са сред зелено, то им действа релаксиращо и успокоително. Когато имате главоболие или ви болят очите, препоръката е да погледате по-дълго жив зелен цвят - листа на дърветата например. Напролет е най-яркият зелен цвят, който ние виждаме. Той действа особено лековито, защото има изумруден оттенък.

5. Небесно синьо

Това е цветът на вярата и оптимизма. Чакрата, която се намира в гърлото на човек е свързана с яркосиньото. С този цвят човек успява да повярва в себе си, той може да се издигне духовно.

6.Тъмносин и виолетов цвят

Тъмносиньото и виолетовото са символите на човешката сила, воля и дух. Тези цветове пречистват. Но ако се прекалява с виолетовото, това не е добре за хората, изпаднали в депресивни състояния, защото те могат да се засилят.

Цветовете на лятото разкриват характера

Всяка лято се отличава с нови модни тенденции, цветове и материи, изпъстрени със свеж полъх и багри, събуждащи настроението. Лятото на ...

7. Бял цвят

Бялото е свързано със 7-мата чакра. Тя е на върха на човешката глава. Белият цвят е свързан с диаманта. Когато бялото се омеси с розово, това дава надежда и вяра за по-добър живот. Розовото е цветът на любовта. Той успява да повлияе лечебно на емоционални болки, защото е подчинен на чакрата на сърцето.

Има още два цвята, които заслужават нашето внимание. Графитено-сивият цвят е цветът на твърдостта, той символизира задълбоченото мислене. Това е цветът на медитацията.

Кафявото пък ни заземява. Той е свързан с растежа и плодоносното влияние на слънцето върху нашата планета.

Като съвет можем да ви дадем да намерите кътче от вашият дом, където да разположите растенията и плодовете, които имат типичния за сезона цвят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунака?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com