Вълк, змия или лебед: Как да разпознаете вашето животно покровител?

7683
Вълк, змия или лебед: Как да разпознаете вашето животно покровител?
Снимка: iStock/Guliver

Много хора бъркат източния хороскоп с хороскопа на тотемите в зороастризма и смятат, че ако са родени в годината на заека според китайския календар, тогава техният покровител е заекът, но това е далеч от истината. В зороастризма всичко е малко по-сложно. Но в същото време, ако правилно изчислите своя тотем и компетентно използвате получените знания (и дори по-добре, можете да го приложите в ежедневието), вашето отношение към света ще се промени и Вселената с вашето тотемно животно ще ви помогне във всички области. 

Колко тотемни животни има?

В зороастризма има 32 зодиакални знака, които съответстват на същия брой животни. Една година е равна на пълен цикъл на въртене на планетата Сатурн около Слънцето.  

Как да изчислите своето тотемно животно?

За да изчислите тотемното животно, трябва да добавите годината, месеца и датата на раждане заедно. Да приемем, че сте родени на 1 март 1981 г. 0+1+0+3+1+9+8+1=23. Съответно, вашият тотем е номер 23. Но се случва числото да е по-голямо от броя на тотемите. Например, ако сте родени на 29 декември 1999 г. 2+9+1+2+1+9+9+9= 42. В този случай отново добавяме 4+2 и получаваме числото 6.

1 - Елен

Основното качество на този знак е, че подобно на своя горски двойник притежава мъдрост и носи обновление. Представителите на този знак имат и други, не по-малко важни качества, присъщи на елена, като ловкост, бързина, издръжливост, скорост на реакция при вземане на решения, добра интуиция, преданост и лоялност към близки и идеали. 

2 - Баран

Знакът символизира духовна връзка със семейството, отдаденост на корените (място на раждане). Хората под влиянието на този тотем демонстрират спокойствие и хладнокръвие при всякакви обстоятелства. Социално ориентиран и адаптиран, способен да организира общности и събития с голям брой хора. Мъдри лидери, върху които всички се фокусират. 

3 — Мангуста

Представлява защитата на жилищата, борбата с всякакви форми и прояви на опасност. Непобедим във война с врагове. Основните качества на хората от тази зодия са смелост и решителност. Те не се страхуват да се изправят пред проблемите и без колебание се втурват да помогнат на нуждаещите се. „Мангустата“ ще стане добър военен, при условие че самият той ще командва, тъй като за това животно не е типично да се подчинява на заповеди. 

4 - Вълк

Знакът представлява любов към свободата, смелост и разрушителност. За такива хора не е типично да бягат от отговорност. Въпреки лекомислието и лекомислието си, те могат да живеят в „стадо“, спазвайки всички правила. Те са доста безразсъдни и разчитат изцяло на интуицията си, която често се проваля в най-неподходящия момент. Поради тази причина хората „вълци” не трябва да се захващат със сложни и рисковани проекти. 

Кое е вашето духовно животно според зодията?

5 – Щъркел

За всички хора щъркелът е символ на мира и хармонията на Земята, а в зороастрийския календар той носи хармония и спокойствие на хората около него. Такива хора са мечтателни, но рационални. Балансът на тези две несъвместими качества им дава възможност да създават проекти, които другите дори не могат да си представят. И все пак, въпреки обхвата на дейността си, „Щъркел“ е аскетичен човек и стеснен с парите. 

6 - Паяк

Този знак на зороастрийския тотем е прекрасен семеен мъж. Определено няма да сгрешите с него. Поговорката: „Всеки отива в къщата, всеки отива в семейството“ е за тях. Те не грабят звезди от небето, но са истински работохолици. Сферите, в които могат да се изявят, често са свързани със занаятите, роботиката и механиката. Въпреки всичко по-горе, те не могат да бъдат обвинени в нечувствителност и асексуалност: „Паяците“ в леглото са страстни любовници. 

7 - Змия

Струва си веднага да се отбележи, че този знак олицетворява кармичните процеси от миналото, следователно хората, родени под този тотем, са мистични и чувствителни към всякакви магически влияния и енергийни вибрации. Благодарение на любовта си към всичко паранормално, "Змиите" не винаги гледат адекватно на този свят и възприемат реалността около тях. Поради това те изпадат в доста неприятни ситуации със завидна постоянство. 

8 — Бобър

Този знак символизира упорит труд и усърдие. Хората, родени под тотема на бобъра, се отличават със своята доброта и милост. Не могат да подминат някой в ​​нужда. Винаги последният да бъде жертван. Те се продават добре в строителството и дървообработващата промишленост. Могат да се похвалят с отлично здраве и жизнелюбие. За такива хора няма понятие „рутинен медицински преглед“. Те ще избягват лекарите, докато не се разболеят. 

9 – Костенурка

Това е може би най-предпазливият знак на тотема. Това се проявява във факта, че „Костенурката“ винаги се колебае и забавя вземането на решения. Пропуска всякакви срокове. Ето защо представителят на този тотем не се задържа дълго на работното си място. В тази връзка той постоянно седи без пари, оплаква се от живота, правителството и обществото. И „Костенурката“ също е склонна към депресия. 

10 – Сврака

Символът на този знак е пратеник, следователно представителите на тотема са свързани с финия свят и информационното поле на Земята. Такива хора са абсолютни интуитивни и съпричастни. Свраките най-добре могат да се реализират в журналистиката, духовенството и езотериката. Представителите на този тотем са лоши семейни мъже, те не могат да принадлежат към семейството си, но са готови да се жертват, за да спасят света. 

11 – Катерица

„Белка“ ще бъде добър организатор. Умее да се вдъхновява да работи самостоятелно и ясно да структурира изпълнението на проекта. И той тласка другите да правят същото, не им позволява да се отпуснат. Изненадващо, неспокойната „Белка“ е доста домашна и грижовна към децата, родителите и всички членове на голямото си семейство. 

12 – Гарван

Самотниците в живота, „гарваните” ще останат необвързани до края и много не са склонни да се натоварват с романтични връзки. Да караш представител на този тотем под палеца си ще бъде практически невъзможно, тъй като за него свободата е преди всичко. Най-добрата компания за него е самият той. Винаги е забавно да си с него, въпреки че забавлението, както и самото му чувство за хумор, е меко казано малко мрачно. 

13 - Петел

Войнственият "Петел" има склонност към анархизъм. Той се стреми да промени света според себе си и своите модели. Страстен любовник и домашен тиранин. Безразборни и непостоянни в любовните връзки. Егоистичен и меркантилен. Когато общува с бизнес партньори и клиенти, той винаги ще държи „асото“ в джоба си и ще преследва собствената си изгода. Поставя собствените си интереси над другите. Вярно е, че е трудно да го осъдят за измама. Той е добър изпълнител и ако се заеме с някакъв бизнес или проект, винаги го довежда докрай, независимо какво му струва. 

14 – Бик

Огромното любящо сърце на „Бик” се разбива при вида на несправедливостта и жестокостта. Готов е да даде всичко от себе си, за да помогне на ближния си. Такъв голям добър човек с широко отворена душа. Зад страхотния външен вид се крие лесно уязвима и впечатлителна природа. Тези хора са готови да търпят всичко, освен предателство. Следователно човек, който ги предаде веднъж, става враг за цял живот. 

15 — Язовец

Представителите на този тотем обичат да се занимават с душевно търсене, постоянно търсят грешки в миналото и работят върху тях с психолог. В същото време "Язовецът" е консервативен и стиснат. Той не обича, когато му се посочват собствените му грешки; в една връзка той е истински насилник. Животът с такъв човек се превръща в истински кошмар за другата му половина, защото „Язовецът“, без да разпознае наличието на дънер в собственото си око, ще забележи прашинка в чуждото. 

Всяка зодия си има свое духовно животно - проверете кое е вашето

16 – Камила

Представителите на този тотем са вечни критици. Самите те са хора, които нямат особени таланти, така че всички, които правят нещо по-добре от тях, ще бъдат осмивани и унижавани. Те са хлъзгави и неприятни в общуването. По правило не печелят хората, но имат огромно самочувствие. Те се отварят само към онези, които се отнасят към тях с уважение и страхопочитание. 

17 — Таралеж

Надежден приятел, който знае как да пази тайните на другите. Той е склонен да експериментира върху себе си и другите, така че с радост влачи приятелите и познатите си на всички най-екстремни пътувания и обучения за личностно израстване и се интересува от игри за трансформация и изучаване на тайни знания. Любопитството на Таралежа може да го доведе до неочаквани заключения. Обича да работи с информация и да я управлява разумно. 

18 – Сърна

Вечният идеал е световен мир, любов към всички и красота. Но както се казва в известната поговорка: „Красотата е в окото на гледащия“ и представителите на този тотем религиозно следват тази мъдрост. Вярно е, че техните идеалистични представи за Вселената често се разбиват от суровата реалност. Те често са предавани от приятели и любими хора, но „Сърната“ никога не пада сърце и продължава да „скача“ в търсене на идеален свят. 

19 — Слон

„Слоновете“ знаят как да превземат властта си. Те говорят красиво, обмислят всяка дума. Те знаят как да се представят в обществото. Те се слушат и чуват, а представителите на този тотем много компетентно знаят как да извлекат някаква полза от тези обстоятелства. Не умеят да пазят тайни, сред приятелите си са известни като бърборци и клюкари. Да, те не знаят как да държат устата си затворена и преувеличават значението си. Но те са надеждни приятели и винаги са щастливи да изслушат своя събеседник и да му дадат някои практически съвети. 

20 - Кон

За да останат в баланс с тялото и духа си, представителите на този тотем трябва непрекъснато да работят върху себе си и грешките си, за да не изпаднат в негатив. За "Кон" работата е важна. От една страна, това е неговият хляб, от друга страна, в този живот (освен ежедневния тежък труд) той нищо не вижда и не знае. Въпреки че в света има много красиви неща, които заслужават неговото внимание. 

21 — Гепард

Пресметлив човек, който има изострено усещане за опонента си. Отличен преговарящ, той знае как да договори най-добрите условия от своите бизнес партньори. Страхотен мениджър, който с радост споделя дългогодишния си опит. В живота той заема ръководни позиции в големи корпорации. Не толерира предателство, отмъстителен е и може да не атакува веднага, а след като изчака необходимия момент.

22 — Паун

Пауните обичат да флиртуват, умеят да флиртуват и да спечелят всеки събеседник. Харесват вниманието на другите. Но щом „паунът” се отегчи, размахвайки великолепната си опашка, той търси по-интересна и успешна компания. Защото такива хора не само обичат ласкателствата. Още повече обожават лукса. Наличието на сериозни пари и скъпи коли представлява наслада за „пауна“.

23 – Лебед

Лебедът е символ на чистота, вярност и просперитет. Това е много древен тотем. Характеристиките на човека "Лебед" са подобни на външните качества на тотема. Това е благодат, бавност, крехкост, нежност. В същото време този човек се характеризира с такива черти като своеволие и гордост. „Лебедът“ ще бъде по-удобен в скандинавските и балтийските страни, но само с горещ и сух климат. В една връзка Лебедът е прекрасен партньор. Той е лоялен, нежен и способен да обича. За такива хора „завинаги“ означава „завинаги“.

24 – Рис

Има магически сили. Неслучайно в скандинавската традиция този тотем се смята за свещеното животно на богинята Фрея. Силната страна на тотема са очите. Те отразяват волята, проницателността, способността да се вижда през другите и способността да се влияе на другите чрез поглед. Освен това хората около вас могат да се почувстват много неловко под такова влияние. Животът на човек, който е под защитата на този тотем, е успешен както в кариерата, така и в отношенията. 

25 – Магаре

Въпреки факта, че на това животно са предписани много отрицателни качества, всъщност то има повече положителни. Той е смел, добродушен, отдаден на принципите си, отдаден на семейството и приятелите си. Но ако застанете на пътя му, той веднага ще отвърне на нарушителите си. Така че е по-добре да не го ядосвате. Хората с този тотем трябва да отделят повече време за себе си, защото често отиват на работа, забравяйки, че все още има много интересни и важни неща наоколо. И такива хора са много лоялни и надеждни приятели.

26 – Полярна мечка

Хората, родени под тотема на полярната мечка, са истински воини и лидери. Те не се интересуват от обикновения, рутинен живот. Те са амбициозни и искат да постигнат най-доброто. „Полярните мечки“ са истински кариеристи и надеждни брачни партньори. Не е страшно да влезеш в битка с тях. Що се отнася до климата, по-студен (и дори суров) им подхожда. „Полярната мечка“ се нуждае от пространство, където да се разхожда (в района или в собствения си дом). Той ще се чувства удобно там, където неговата сила на духа и свободен характер няма да бъдат ограничени от нищо.

27 — Орел

Човек, роден под този тотем, всъщност притежава много от характеристиките на орел: способността да се ориентира в трудна ситуация, да види основното в детайлите и да вземе важно решение със светкавична скорост. Това е уникална способност на този знак. “Орелът” определено има нужда от свобода. Човек с такъв тотем има способността лесно да получава това, което иска, не чрез сила, а чрез умение, проницателност и висока скорост. Винаги е интересно да общуваш с такъв човек и можеш да научиш много. Той няма граници, може да живее навсякъде, защото не е обвързан с нищо.

28 — Лисица

Представителите на този тотем вероятно се чувстват особено привлекателни сами по себе си. Това наистина е един от най-очарователните тотеми. „Лисицата” има приятен нрав, обичана и желана от всички. Тя знае как да намери общ език във всеки екип и винаги да се измъкне при всякакви обстоятелства. Тя подхожда към приятелството и отношенията от гледна точка на полезността: ако няма взаимен обмен, тогава „Лисицата“ лесно ще напусне живота ви. Освен това й е удобно да работи и живее там, където има много хора, защото основната й способност е да получава всички предимства чрез общуване и общество.

29 – Делфин

Хората, родени под този тотем, имат добродушен характер, спокойствие и търпение. Те стават отлични психолози. Карат ви да се чувствате топло, уютно и удобно. Отлични работници, но не кариеристи и не особено жадни за материални ценности (може би само в името на техния комфорт). Обичат да пътуват. В същото време за „Делфините“ е важно да живеят близо до водата - техният елемент. Силата на този тотем е способността да се вслушва в собствената си интуиция, така че „Делфините“ винаги вървят в правилната посока и дори могат да наставляват другите. Те са ценени от другите за тези качества. Често към тях се обръщат за ценни съвети.

30 - Глиган

Хората, родени под тотема на глигана, като правило имат отлично здраве, издръжливост, висока работоспособност и неизчерпаема енергия. Това са работохолици, които ясно знаят какво искат. „Глиганите“ вървят напред, помитайки всички препятствия. За тях всяко препятствие е преодолимо и те издържат търпеливо дори на трудни житейски ситуации, уверено вървейки към разрешаване на проблеми. Те не могат да бъдат разбити, освен ако сами не го позволят. Такива хора имат ясно разделение между работата и семейството - редът и стабилността царуват и в двете.

31 — Бухал

Уникалността на човек, роден под тотема на сова, се крие в голямата сила на ума, мъдростта и знанието за свещеното. „Бухалът“ може да види точно през човек, неговата душа, мисли, намерения. Най-добре е човек с такъв тотем да се занимава с тихи дейности, свързани с хора. „Совите“ са отлични психотерапевти, езотерици и учени. Такива хора са самотници; Колкото повече време имат за мислене, толкова по-ефективни стават последващите им действия. Те не се нуждаят от съветите на другите, те имат свои собствени ясни знания и визия, която никога не ги подвежда. „Совите“ определено трябва да слушат интуицията си.

32 — Сокол

Хората, родени под тотема на сокола, имат много ценни качества. Те са целеустремени, жизнерадостни, проницателни и много енергични. Те се характеризират с постоянно движение, което винаги има ясна цел. По природа такива хора също са склонни към гордост. Те трябва да бъдат по-толерантни към другите и да се научат да приемат всичките им недостатъци и несъвършенства. „Соколът“ е много капризен и не обича насилието над личната свобода, но може да бъде верен партньор. Дори когато си тръгва, рано или късно се връща. Той просто е такъв и е невъзможно да се промени това.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как е най-добре да се пържат мекиците от готово тесто?

Как се нарича страхът от открити пространства – и как се лекува?

Готвач издаде кои са перфектните гарнитури за агнешко месо

Пожелания за Цветница 2024

Най-хубавото стихотворение за Цветница

Любовен съвет за всяка зодия за 28 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 28 април 2024

Цветница е! Мощна молитва към Пресвета Богородица

Кумичене 2024 г.: Една от традициите на Цветница

Цветница 2024 г.: Традиции, символика и легенди

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com