За жените над 40 години - тази мода им сваля по някоя друга година

4146
За жените над 40 години - тази мода им сваля по някоя друга година
Снимка: iStock

За да се обличате стилно на 40, трябва правилно да създадете основен гардероб. Включва неутрални дрехи, които са идеални за смесване и съчетаване.

Важно е да знаете кога да спрете: не е нужно да копирате тийнейджърски стил или да се криете в широки дрехи. Необходима е златна среда - комбинация от класическа кройка с неформални, смели детайли.

Декорации

Бижутата, предназначени за 40-годишни жени, се отличават с дълбочина и деликатност.

·         Няма строги правила за тяхното използване (както и за избор): трябва да носите това, което подчертава вашия образ. Не трябва да обръщате внимание на тези декорации, които не ви харесват, но изглеждат подходящи.

·         Красивите дрехи, предназначени да създадат елегантна женствена визия, се съчетават добре с колие, украсено с диаманти, цитрин, топаз или кубичен цирконий.

·         Ако искате, носете бижута (освен ако не трябва да избягвате мъниста от масовия пазар в полза на продукти от известни марки). Бижутата с имитация на скъпоценни или полускъпоценни камъни могат да ви подхождат.

·         Ако искате да създадете етнически облик, разгледайте по-отблизо продуктите, които съдържат естествени камъни, дърво и кожа. Тези елементи са идеални за подчертаване на чертите на лицето, както и красотата на очите. Такива бижута винаги са в тенденция и вървят добре помежду си.

5 детайла от женската визия, които издават небрежност

Важни правила

Да се ​​научите да се обличате стилно и да избирате елегантни дрехи в модерен стил е съвсем просто.

Обувките играят една от най-важните роли в създаването на модерен външен вид. Струва си бавно да изоставяте продуктите с черен цвят, заменяйки ги с цветни. Това не означава, че можете да носите маратонки или кецове в ярко розово и други младежки цветове. Просто се уверете, че нюансът на обувките съвпада с цвета, който се използва във визията. Съсредоточете се върху цвета на плата или шарката на връхната дреха, шапката, колана или шала.

Не трябва да разкривате гърдите си, когато носите дрехи с V-образно деколте. Дълбоко деколте с тази форма изглежда странно, а понякога дори вулгарно. Заменете го с по-дискретна, но елегантна и модерна „лодка“.

Не купувайте дрехи в дълбоки нюанси. Гардеробът на жената след 40 трябва визуално да я прави да изглежда с 10 години по-млада. Актуални са топлите кремави нюанси:

·         прашно розово;

·         слонова кост;

·         бежово.

Тези нюанси освежават външния вид. Няма нужда да използвате по-ярки цветове в гардероба си: те създават натрапчивост.

Ако предпочитате обемни панталони (например „банани“), трябва да ги комбинирате с блуза или джъмпер, който пасва на вашата фигура. Това е важно, ако сте ниски и заоблени: комбинацията от овърсайз + овърсайз ще ви направи още по-квадратни. Овърсайз пуловер е препоръчително да комбинирате с тесен панталон.

Ако искате да подчертаете фигурата си, обърнете внимание на полуприлепнали дрехи, както и на елементи с права кройка. Такива дрехи помагат да се подчертае индивидуалността на изображението. Ако е необходимо, лесно прикрива излишните сантиметри в талията.

Кои са елементите на перфектната дамска визия

Яке

Когато избирате стилни дрехи за жени над 40 години, обърнете внимание на сиво каре. Това е актуална тенденция, която лесно може да се комбинира с всяко нещо.

Артикулът трябва да има стрелички отзад, които му помагат да запази формата си: такова яке стои добре на фигурата и не я прегръща прекалено плътно.

Когато създавате стилна визия за жена над 40 години, трябва да комбинирате такова сако с бяла или черна тениска, водолазка, класическа риза или обикновен топ.

Тениските могат да бъдат едноцветни или да имат някакъв вид надпис върху гърдите.

Туника

Според законите на модата за жени на 40 години през 2024 г., за да създадете елегантен външен вид, се препоръчва да разгледате по-отблизо роклите - ризи.

Моделите с ¾ ръкави са в тенденция. Идеални са за комбиниране със спортни или полуспортни обувки.

Подходящи нюанси са сиво, кафяво и вариации. Предпочитание трябва да се даде на по-светлите нюанси, въпреки че не трябва да се страхувате от тъмните цветове. Като аксесоари могат да се използват тънки вериги или висулки. Декорацията може да бъде както от злато (сребро), така и от по-семпли материали.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се пише: полилей или полюлей?

Защо задължително се яде агне на Гергьовден?

С какви размери е бил най-големият динозавър?

Кога се боядисват яйца за Великден 2024?

Как да си направим мицел за печурки?

5 неща, които ще издадат същността на кавалера ви на първа среща повече от думите

Повишен риск от излагане на токсични метали може да предизвика пушенето на вейп, установява проучване

Колко е дълъг тунелът под Ламанша

5 правила за отслабване без излишен стрес

Как е истинското име на Джордж Оруел

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как се пише: полилей или полюлей?
Как се пише: полилей или полюлей?

Думата се изписва правилно по следния начин - полилей, мн.ч. полилеи. Как се пише: посрещна или посрешна? Примери: Полилеят се люлееше...