За какво алармират пъпките по лицето

7651
За какво алармират пъпките по лицето
Снимка: iStock

На всеки рано или късно му се е случвало да му излезе пъпка. Разбира се, това може да се дължи на моментно повишаване на хормоните, стрес или нещо друго. Местоположението на пъпките обаче може да бъде сигнал за здравословен проблем. Вижте на кои места, ако се появи пъпка, трябва да обърнете сериозно внимание на здравето си.

Пъпка между веждите

Появата на акне между веждите може да бъде сигнал за проблеми с храносмилането или метаболизма. Това е сигнал, че трябва да обърнете внимание на това как се храните и с какво.

Стискате ли си пъпките? Вижте какво означава това

Дерматолог от лондонската клиника Harley Street Dental Studio назова главните грешки при премахване на пъпки от кожата, пише The Sun. ...

Поява на пъпки на носа и горната устна

Ако обичате пикантни или мазни храни, не се учудвайте, че имате пъпки там. Това обаче може да бъде сигнал за проблеми със сърцето и кръвното налягане. Намалете приемането на този вид храни и следете редовно кръвното си.

В зоната на челото

Пъпките там са от липса на сън и постоянен стрес. Този кожен проблем обаче може да бъде сигнал и за храносмилателни проблеми. Помислете за нещата, които най-често консумирате. Наблюдавайте тялото си и следете за газове, подуване, стомашни неразположения, болки в стомаха, запек и т.н. Ако имате някое от тези неща, то е добре да преустановите яденето на пържено, мазно и други. Яжте повече плодове и храни, богати на фибри.

В зоната на брадичката и челюстта

Появата на пъпки там е най-често заради хормонални проблеми. Ако пък сте пред цикъл, то най-вероятно това е причината. Но ако пък не сте, то може би е добре да потърсите мнението на личния си лекар и да ви каже кои хормони да пуснете за изследвания. В някои случаи може да има леко отклонение, което да хванете по този начин. Разбира се, това не е задължително, но няма нищо лошо в профилактиката.

В областта на косата

Ако те са близо до косата в горната част на лицето, това може да бъде причина за хормонални проблеми или пък за запушени пори. Хубаво е по-често да правите хидратиращи маски за лице и редовно да го почистване, особено ако слагате грим. Мазната и суха кожа е най-честата причина за поява на пъпки в тази област.

Три ефективни маски, с които ще елиминирате пъпките от лицето си

Всяко едно момиче, а и жена има проблеми с пъпките рано или късно. Причината за тяхната поява може да е от различен вид. Пъпките се поя...

В областта на бузите

Ако хапвате сладкиши и подслаждате напитките си, то пъпките в тази област са сигнал, че прекалявате със захарта. Поради тази причина ограничете изкушенията и намалете консумацията на рафинирана захар. Също така, тези пъпки могат да са сигнал за респираторни проблеми или пък да се появят от мобилния ви телефон и бактерии, които са полепнали по него.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com