За какво можем да ползваме найлоновите пликчета с цип

2067
За какво можем да ползваме найлоновите пликчета с цип
Снимка: uluerservet / Pixabay

Американският предприемач Стивън Оснит започва да експериментира с пластмасова многократно затваряща се найлонова торбичка през 1951 г. Тази идея не му хрумва просто "ей така" – той купува авторските права върху нея от един датчанин - Борге Мадсен. За разлика от изобретателя Оснит бързо осъзнава колко приложения може да има това технически просто решение. Разработването на ципа, интегриран в найлоновите пликчета, отнема десет години.

Днес много производители предлагат сертифицирани торбички, предназначени за контакт с храна, което е полезно за всички готвачи. Опаковани в такава торбичка и съхранявани в хладилника, лимоните ще останат свежи до четири пъти по-дълго от тези, които стоят на кухненския плот. Измитите и нарязани на парчета моркови, целина, магданоз и цели стъбла билки ще бъдат чудесно съхранени в плик с цип с малко вода. Неизползваното авокадо също може да се остави за по-късно – просто ги увийте в хартиена кърпа, след това поръсете с лимонов сок и сложете (разбира се в затваряща се найлонова торбичка) в хладилника. По същия начин можете да съхранявате измити и изсушени листа от маруля. Добре измитите репички, цветчетата карфиол и броколите също ще останат свежи по-дълго, ако са в такава опаковка.

Няколко хитри начина да си улесним живота в кухнята

Улеснете живота си с нашите умни кухненски съвети, които ще ви помогнат да спестите време, от идеи за съхранение до съвети за бързо поч...

Омлет без мазнина

Ще останем в кухнята за известно време - вземете една торбичка, счупете и изсипете в нея три яйца, добавете ситно нарязани зеленчуци, колбаси и подправки (те могат предварително да бъдат опаковани в торбички), внимателно разбъркайте, затворете ципа и го поставете във вряща вода за няколко минути. По този начин може да приготвите няколко омлета наведнъж без никаква мазнина.

Колекции

Можете да събирате всичко. Марки, монети, банкноти, пощенски картички, етикети, необичайни копчета – всички те могат да бъдат успешно сортирани с помощта на найлонови торби с цип. Плътната, устойчива на миризма торбичка ще предпази добре съдържанието.

Наскоро сред колекционерите се появява нова тенденция - колекционери на аромати. Те следят усърдно парфюмерийните тенденции, събират мостри и често го правят точно в торбички с ципове.

5 кулинарни трика, които ще ИЗУМЯТ всяка една домакиня!

Не винаги стриктното спазване на рецептите може да ни гарантира добри резултати. По-важно е да научите тънкостите и онези малки хитрини...

Поливане на цветята

Вече не е необходимо да молите съседите да поливат цветята ви, докато ви няма. Торбичка с цип, игла, конец и пръчка за шиш са достатъчни, за да направите обикновен диспенсър за вода, който ще овлажнява равномерно растенията в саксиите.

Студен компрес

Изгаряния, порязвания, леки наранявания, мигрена - в тези случаи студеният компрес ще донесе облекчение. В този случай от голяма помощ ще бъде торбичка с цип, пълна с кубчета лед. В по-дебели торбички може предварително да натрошите леда.

Както можете да видите, найлоновата торбичка с цип е нещо, което винаги трябва да имаме подръка. И колкото повече я използваме, толкова по-голям е шансът сами да измислим друг практичен начин да я използваме. Желаем ви успешни експерименти!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Знаете ли къде точно се намира островът на Одисей

Какви обичаи се правят през всеки ден от Страстната седмица?

Какви груби грешки правим при печене на хляб в хлебопекарна?

В коя държава е остров Тортуга - известното пиратска бърлога в миналото

При отслабване: кои са най-грубите грешки, които правим?

В близост до България се намират Принцовите острови - ето къде

С този прост трик ще разберете дали яйцето е твърдо сварено

Защо седмицата след Цветница се нарича Страстна седмица

Пожелания за Цветница - кой има имен ден на 28 април 2024

Какво вещае появата на мравки у дома?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com