За какво още можем да използваме водата за уста в домакинството

2358
За какво още можем да използваме водата за уста в домакинството
Снимка: iStock/Guliver

Днес водата за уста играе ролята на застраховка към правилното миене на зъбите и конците. Въпреки че това антибактериално изплакване е чудесно за повишаване на зъбната ви хигиена, има и други практични приложения за вода за уста.

•             Гъбички по ноктите

Алкохол и други антисептични вещества са включени във водата за уста, които са много полезни за лечение на гъбични инфекции. Просто почистете засегнатата област с памучен тампон, напоен в равни части вода за уста и бял оцет. Правете това 2-3 пъти на ден.

•             Дезодорант

Можете да използвате водата за уста, за да се отървете от телесната миризма благодарение на съставки като евкалиптол, тимол и метил салицилат. Накиснете тампон от памук с вода за уста и го разтрийте върху подмишниците.

•             Против пърхот

Водата за уста е чудесна за лечение на пърхот поради своите антибактериални свойства. Съберете равни части вода за уста и вода и оставете да поседи върху скалпа ви няколко минути след нормалното измиване на косата. Бъдете внимателни, когато изплаквате, тъй като може да ви залюти на очите.

•             Пране

Използвайте вода без захар, на алкохолна основа, почти безцветна вода за уста при следващото си зареждане, ако пералната ви машина започне да мирише на мухъл или перете дрехи с особено неприятна миризма.

•             Цветя

Поддържайте цветята си свежи, като добавите малко вода за уста във водата на вазата. Това се контролират бактериите и се забавя разлагането.

Не харчете пари за тях: 5 продукта, които са напълно безполезни

Когато става въпрос за собственото ни здраве и за това на близките ни, не трябва да пестим - тази максима ни е добре позната. Но в няк...

•             Антисептик за след пиърсинг

Пазете инфекцията далеч след нов пиърсинг, като намажете мястото с вода за уста. Препоръчваме да използвате вода за уста без захар за най-добри резултати.

•             Освежете кофата за боклук

Опитайте да накиснете памучна топка или хартиена кърпа с вода за уста и я поставете директно в кофата или торбата за боклук. Това трябва да помогне за намаляване на неприятните миризми.

•             Чиста и освежена тоалетна

Направете си домашна вода за уста от мента и канела! 10 пъти по-добра от тази в аптеката

Домашната вода за уста от мента ще направи дъха ви свеж и ще ви помогне да почистите устата си. Домашната вода за уста е лесна за приго...

Антибактериалните и унищожаващи миризмите съставки във водата за уста я правят чудесна алтернатива на типичните почистващи препарати за баня. Изсипете чаша вода за уста в тоалетната  чиния , нека да кисне около час, след което изтъркайте както обикновено.

•             Мехури и порязвания

За малки драскотини, порязвания и мехури нанесете памучен тампон, лепенка или хартиена кърпа, напоена с вода за уста върху раната. Антибактериалните свойства на водата за уста могат да действат като алтернатива, ако нямате мехлем.

•             Почистване на стъкла

Изненадващо, малко вода за уста без захар, комбинирана с вода, може да почисти прозорците. Уверете се, че сте тествали първо на малка площ, преди да избършете целия прозорец. В зависимост от вида на водата за уста, могат да останат и следи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Кой български град се е казвал Ески Джумая?

Как град Охрид получава името си?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com