Загадъчното в случая "Мейзер" - документирано при далеч по-известни хора

21860
Загадъчното в случая "Мейзер" - документирано при далеч по-известни хора

Вече четвърти ден знайни и незнайни медии привличат трафик с убийството на културиста Николай Димов заради факта, че става въпрос за престъпление, в което беше замесена една доста одумвана особа – Мисис България 2014 Анита Мейзер.

Една от прокрадналите се неофициални версии за убийството (бел. ред. - официално властите не са обелили и думичка за възможните версии) беше за „груба сексуална игра“. Какво обаче би могло да значи това и дали става въпрос за нещо изключително?

Според нова версия Анита Мейзер убила мъжа си от страх, че ще я остави

Дни след странното убийство на културиста Николай Димов във Варна не стихват клюките и интерпретациите при какви обстоятелства съпругат...

ЗАДЪРЖАХА АНИТА МЕЙЗЕР ЗА УБИЙСТВОТО НА МЪЖА Ѝ (ВИДЕО)

Безспорно вариант за „груба сексуална игра“, при който може да се стигне до трагичен край, е т.нар. еротична асфиксия. По същество този метод на сексуално задоволяване се осъществява, като обектът бива задушаван. Целта е съзнателно да се намали притока на кислород към мозъка, което подсилва усешането при оргазъм. Преносът на кислород към мозъка се осъществява през каротидните артерии, а те са разположени близко до кожата на врата и е лесно да бъдат блокирани при задушаване. В миналото, еторичната асфикция се е използвала за лечение на еректилна дисфункция. На всеки здравомислещ човек обаче е ясно, че подобни действия лесно могат да преминат границата и да се стигне до смъртен случай.

Дали в ситуацията с Николай Димов и Анита Мейзер става въпрос за такова нещо могат да кажат само властите след приключване на разследването. Факт е обаче, че еротичната асфикция съвсем не е непознат феномен. Според неофициални статистически данни само в САЩ годишно умират около 150-160 души точно по тази причина! В много от случаите буквално става въпрос за самоубийство – дръзкият експериментатор премята въже през стабилна основа, слага примката на врата си и ... започва играта. Въпросът е колко може да се стегне примката – защото спиране на притока на кислород до мозъка дори само за минута-две води до изпадане в безсъзнание, а ако това положение се задържи до 5 минути, вече става въпрос за клинична смърт.

Всъщност през годините много известни мъже са свързвани с фатално приключили случаи на еротична асфикция, макар и неофициално. Ето и трима от най-популярните в световен мащаб:

Дейвид Карадайн

Случаят "Мейзер" показа шокираща липса на криминални експерти във Варна

Заради пенсионирането на химика от УМБАЛ „Св. Марина” не могат да бъдат правени съдебно-химични експертизи на биологичен ма...

Актьорът е известен с ролята си в сериала „Кунг-фу: Легендата продължава“, както и с ролята си в „Убий Бил“ на Куентин Тарантино. През 2009 година Карадайн беше намерен мъртъв в хотелската си стая в Банког – съблечен гол и с вързано въже около врата му. Медицинското заключение беше за настъпила смърт след еротична асфикция.

Майкъл Хътчинс

Вокалистът на INXS е намерен мъртъв на 22 ноември, 1997 година. Подобно на Карадайн, той е коленичил гол, а около врата му е преметнат колан. Официалното заключение е самоубийство, но мнозина афишират версията „еротична асфикиция“.

Стивън Милиган

Британският консерватор и известен журналист е намерен мъртъв на 7 февруари, 1994 година от секретарката си. Според непотвърдена информация той е бил гол, като е носил жартиери, а около врата му е била затегната примка, на главата му пък е бил сложен найлонов плик. Официалното заключение е за инцидент, при който е настъпила смърт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо Сандвичевите острови са кръстени така

9 абсурдни метода за изпълнение на желания, използвани от психолозите

Как се казва столицата на Фарьорските острови

Цветя за първа среща: Кой букет да изберете и как да го подарите

Без тънки талии: защо наложниците в харема са били угоявани до 150 кг

Това са най-страшните морски създания, от които ще ви побият тръпки (СНИМКИ)

Тези масажи не би се осмелил да направи дори професионалист

Някои зодии по-склонни ли са към изневяра от други?

Диета с 6 венчелистчета - с нейна помощ можете да свалите 5 кг за една седмица

Сушени сини сливи при захарен диабет: полезни или вредни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com