Защо баба ми нямаше целулит?

12928
Защо баба ми нямаше целулит?

Попаднахме на една невероятна статия, която нямаме търпение да споделим с вас! Тя разказва за животът на бабите ни и начинът, по който са се хранили. Статията обяснява и защо те са живели до 100 години и колко близо до нас е ключът към здравето. За нас остава само въпросът - защо не го използваме?

Моята баба Спасуна живя до 97 години. Почина леко в съня си. Не страдаше от тежки заболявания, нямаше високо кръвно, носеше очила само за близко виждане. За височина от 161 сантиметра - тежеше 57 килограма, без нито един ден от живота си да е била на диета. Според нея, гладуването е "пълна глупост, с която момичетата изтезават тялото си и не умеят да се наслаждават на малките радости на живота".

Изгубено писмо до баба и дядо от 1991 г.

Баба и дядо са хората, които едно дете обича и уважава през целия си живот. Лятото при тях е най-незабравимото, манджите - най-вкусните...

Смятам, че баба ми Спасуна доживя до дълбока старост, защото спазваше няколко прости правила.

1. Сутрините на моята баба почваха с билков чай на гладно. Тя не знаеше що е безалкохолна газирана напитка, но за сметка на това в кухнята й, в специално чекмедже в стария дървен бюфет, тя държеше в тензухена торба лично от нея набрани и изсушени билки.

Жълт кантарион, мента, мащерка, маточина, невена, коприва, шипка, бял равнец... Баба пиеше билкови отвари по-няколко пъти на ден, без да се съобразява със сезона навън. Дори и през лятото тя обичаше да си прави топъл чай, който за моя изненада, действаше по-разхлаждащо и от най-студената напитка.

По-късно разбрах на какво се дължи този факт. Тайната на топлия чай е проста - той разширява кръвоносните съдове и повишава потоотделянето, а с него изчезва и излишъкът от топлина. Така организмът изстива. Точно затова в топлите страни всички пият топъл чай, за да се охладят.

Старите гозби на баба от детството ни

Най-хубавото време беше това, в което си при баба. Имаше купища неща, които да правиш, винаги те чакаше нещо вкусно вкъщи, а игрите с д...

ДОЧЕТЕТЕ - ТУК!

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Хората с тази кръвна група са най-красиви
Хората с тази кръвна група са най-красиви

Кръвната група предопределя не само предразположеността към определени заболявания, но и физическата привлекателност. Това показва проучване,...