Защо да подхранваме цветята с бананова кора

17359
Защо да подхранваме цветята с бананова кора
Снимка: Pixabay.com

Естественото хранене е оптималното решение за растенията. Можете да използвате всичко: чаени листа, яйчени черупки, цитрусова кора, гъби и гранулирана захар.

Банановите кори са ценен източник на калий, магнезий и фосфор. След просто третиране тя ще се превърне в отличен тор. Ще подхранва корените и ще стимулира растежа на цветята.

5 градински растения, които можете да отглеждате и като стайни

Всяка домакиня иска да има чудесна зелена градина в дома си, но несигурността, че ще се справи с отглеждането на растенията често дейст...

Много ефективна срещу листни въшки. Бананите насищат почвата с калий и листните въшки не могат да понасят този елемент. След това помислете дали банановите кори са ефективни като тор за стайни растения и правилната подготовка и използване на такъв тор.

Какво трябва да знаете за подхранването с бананова кора

Използването на този продукт като тор става популярно едва преди няколко години. По миналото банановите кори не се използваха за подхранване, защото беше невъзможно да се намери този плод за продажба на пазара.

Никой не е мислил за полезните свойства на този продукт. Днес бананите са редовни гости в къщата, така че остават много обелки.

Няколко съвета за използване на бананови кори:

Редки видове цветя и растения този уикенд в Сердика Център

През юни Сердика Център поставя началото на специални събития, които ще привличат вниманието на посетителите със своите интересни теми,...

Най-добре е да ги прилагате през пролетта. Подхранването има най-благоприятен ефект върху цикламите, теменужките, папратите, стайните и градинските рози, бегониите.

Ако поставите бананови кори в зеления чай, ефектът му ще бъде значително засилен. В рамките на една седмица растенията ще станат забележимо по-силни и по-красиви. Изплакнете добре свежата кожа. Преди използване плодовете се обработват с химически съединения.

Когато сушите бананови кори, не използвайте фурна или микровълнова печка. Този процес трябва да протича естествено. При нагряване се губят повече от 50% калий. Изгнилата кора не е полезна за тор.

Ползите и вредите от подхранването с бананови кори

Използването на всякакви торове, включително закупени, има както положителни, така и отрицателни аспекти.

1 лъжица бакпулвер и цветята във вазата ще са свежи седмици наред

По света има милиони градинари. Някои от тях са любители, докато други се занимават професионално с отглеждането на растения. Едно обач...

Недвусмислените предимства включват: Помага за спасяването дори на много отслабени растения. Корите се обработват напълно от микроорганизми, живеещи в почвата за 10 дни. Това означава, че растенията не са застрашени от предозиране. Отличен вариант за подхранване през периода на цъфтеж. Банановите кори съдържат относително малко азот.

Но торенето с банани има и своите недостатъци. И така, сладникавата миризма на бананите привлича насекоми. Настойката от пресни кори мирише особено остро. Възможно е да се появят нежелани гости като плодови мухи, пчели и мравки. Да се ​​отървете от тях може да бъде трудно. Друга неприятна изненада са химикалите и хормоните. Ще трябва да измиете корите под течаща добре с топла вода и сапун. Ако това не бъде направено, канцерогени, етилен, восък и дори остатъците от хормонални препарати могат да бъдат внесени в земята.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Благовец 2024 - кога се пада, какви обичаи и традиции се спазват

4 учебни предмета, които ще ви озадачат

Ето как да намалите захарта за 10 дни

Сух вторник: Народни вярвания за дните от Тодоровата неделя

Къде се намира най-големият язовир в света

Колко струва най-скъпата картина в света

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 март /валутен калкулатор/

Колко държави има в Азия

Три лесни начина да изпълните дома си с аромати на пролет, освен с почистване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com