Защо е полезна мицеларната вода и как да я използваме

1698
Защо е полезна мицеларната вода и как да я използваме
Снимка: iStock/Guliver

Мицеларната вода се превърна от непознат продукт до основен продукт в нашата колекция от грижи. Но знаем ли какво представлява, за какво служи, какви са ползите от него и как се прилага? В тази публикация обясняваме ключовете за перфектното използване на продукта.

Какво е мицеларна вода?

Мицеларната вода е революционен продукт, формулиран на базата на мицели, набор от молекули, които са способни да привличат мръсотия и себум от лицето, да ги изолират и да ги транспортират, за да премахнат мръсотията от кожата.

Тези молекули действат като емулгатори, позволявайки на неразтворимите съединения да се разтварят. Затова мицеларната вода е продукт с действие 3 в 1: почиства, тонизира и овлажнява кожата.

За какво е?

Мицеларната вода почиства кожата в дълбочина и от своя страна премахва следите от грим. Формулата му без оцветители, парфюми, парабени, сапуни, повърхностно активни вещества и алкохол прави продукта с подходяща формула за всички типове кожа, тъй като е 0% агресивен и я овлажнява и увеличава плътността й.

Мицеларна вода: най-добрият начин да премахнете целия грим

Говоренето за почистване на кожата е един от първите уроци, които чуваме, когато започнем да растеме и премахването на грима преди ляга...

Със съставки, базирани на естествени екстракти, той е идеален за грижа за чувствителните и деликатни зони на лицето като очи, устни, шия и деколте.

Използването на мицеларна вода е основно в ежедневната рутина за красота: за да извършвате непрекъсната грижа за кожата си, трябва да оставите настрана мързела да премахвате грима преди лягане, тъй като с един прост жест можете да получите гладко и перфектно хидратирано лице. В допълнение, мицеларната вода е ефективна дори срещу водоустойчив и дълготраен грим, както и след него оставя лицето без мазнини и замърсявания.

Мицеларните магнитни частици почистват кожата ефективно, избягвайки дразнене с магнитно действие. Привлича маслото и замърсяванията, като ги отстранява незабавно от кожата и отблъсква влагата, за да остави кожата хидратирана.

•          Премахва грима и замърсяванията без триене

•          Изглажда и предотвратява раздразненията

5 нестандартни начина за употреба на мицеларната вода

Оказва се, че мицеларната вода е подходяща не само за премахване на грим. Запознайте се с 5 нестандартни употреби на този козметичен пр...

•          Кожата изглежда по-копринена

Как се прилага мицеларната вода?

Нанася се много лесно: просто напоете памучен тампон и го разпределете по лицето с малки движения от центъра към контура на лицето, без да го влачите по кожата.

За правилната й употреба се препоръчва да нанасяте мицеларната вода сутрин, когато се събудите, върху чиста кожа, за да премахнете излишната мръсотия, която кожата генерира през нощта, преди да нанесете овлажнителя или грима си. Можете да го използвате и вечер преди лягане, за да премахнете грима, да овлажните и тонизирате кожата си.

Освен това можете да почиствате кожата си с мицеларна вода по всяко време на деня, за да освежите лицето си, след тренировка в залата, ден на плажа или просто когато лицето ви се чувства уморено, тъй като ще получите освежаващо усещане.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да се отървете от миризмата на изгоряло у дома?

Защо носът и други части на тялото сърбят: възможни причини и народни предзнаменования

Ражда се нова ера! Ретрограден Плутон и преход на Плутон от Козирог към Водолей до 19 ноември

4 зодии, които ще намерят любовта през втората половина на 2024 г

8-те най-популярни въпроса за секса в интернет

Кои са най-големите притоци на Марица?

6 тайни за перфектните пържени яйца

14 храни, които не трябва да приемате за закуска, за да не навредите на тялото си?

Ето защо диетата без глутен не е полезна за всеки

Полезно както у дома, така и в градината: 7 варианта за използване на утайката от кафе

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com