Защо клюките са полезни за жените?

1455
Защо клюките са полезни за жените?
Снимка: iStock/Guliver

Жените може да са много сложни и трудни за разбиране в очите на мъжете (а може би и в собствените си очи)... Те могат да бъдат весели, безгрижни, повърхностни. Могат да са задълбочени, сериозни и трудни за общуване... Могат да бъдат кариеристки... или златотърсачки...

Както и да ни се разминава информацията за всичко друго, но в едно всички сме единодушни – жените са супер емоционални! Всъщност емоциите са виновни да сме толкова различни! При някои емоциите са все едно наблюдаваш голям казан върху огън, където съдържанието на казана ври! Така и тези жени са толкова емоционални, че все едно всеки момент ще избухват (дали в смях, сълзи или гняв - зависи). При други все едно гледаш леда в Арктика – усещаш студ, отблъскване, дистанция. Според някои теории във всяка жена има и огън и лед, просто процентите и на огъня, и на леда са различни.

Доказано е, че емоциите са колкото полезни, толкова и вредни. Ако имаш емоции, но не ги показваш, не ги изразходваш в един момент може да се прекършиш или да избухнеш.. Във всички случаи вредиш на здравето си.

Учените са установили, че жени изразходвайки своите чувства, емоции и енергия особено по правилния начин живеят много по-дълго и са по-здрави и щастливи.

Кои зодии обичат драмата и клюките?

Ще попитате - „А как става това?“ Ами много лесно – събиране с приятели и най-вече - приятелки. Ходене на кафе, заведения, ски, море, екскурзии, нощни клубове, въобще - приятни занимания, където да не се натоварваш, а да се разтоварваш и забавляваш. Но най-много помага на една жена да се разтовари, ако е сред приятелки и в „ разговор по женски“.

Звучи ли ви познато? А един такъв разговор дали ще е съпроводен от вечеря, вино и мезета или дори вода и солети няма никакво значение – важното е да сте в спокойна обстановка, малко хора и да можете да си говорите за всичко, включително и да пообсъдите колежката, която днес ви е ядосала, или комшията, който всеки уикенд рано прави ремонти, или сладура, който сте забелязали на опашката в магазина...

Клюките не винаги са за лошо или целящи нещо лошо. Понякога просто имате нужда да си починете от постоянно мислене само за задачи, планове, графици, срокове, от задълженията... И да сравните вътрешния си часовник с „какво става по света и у нас“. Няма нищо лошо в това.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тези 6 храни съкращават живота

Как трябва да се грижи за себе си жена след 35 години, за да запази младостта си

Може ли тази толкова известна добавка да ни помогне да отслабнем?

След Цветница започва най-тъжната седмица за християните

Само в кои 2 дни може да се боядисват яйцата за Великден

Как е най-добре да се пържат мекиците от готово тесто?

Как се нарича страхът от открити пространства – и как се лекува?

Готвач издаде кои са перфектните гарнитури за агнешко месо

Пожелания за Цветница 2024

Най-хубавото стихотворение за Цветница

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com