Защо кучето ви има лош дъх и как да го предотвратите

19267
Защо кучето ви има лош дъх и как да го предотвратите
Снимка: Elena Rogulina / Pixabay

Причини за лош дъх при кучета

Обичаш кучето си, но дори и най-добрите собственици на кучета имат моменти, когато предпочитат да не бъдат получатели на лигава целувка. И все пак неудобството до лигите настрана, лошият дъх на кучето също може да е знак за нещо по-сериозно.

Както се оказва, има различни причини за лош дъх на кучетата.

Защо кучето ви върти глава?

Има известна човечност в кучетата. Изглежда, че винаги имат предвид най-добрите ви намерения, винаги изглеждат ентусиазирани и дори да ...

Как да разберете, че кучето ви е сърдито – ЧАСТ 1

Пародонтална болест

Осем от десет кучета над три години имат пародонтално заболяване до известна степен. Повечето собственици на кучета никога не поглеждат в устата на кучето си и не обръщат внимание, а когато го направят, това е защото там има проблеми, които могат да причинят лош дъх на кучето. Ето защо винаги е добре собствениците на кучета да отделят една минута на ден, за да мият зъбите на кучето си. Кокосово масло, пилешки бульон, телешки бульон... разтрийте ги върху венците им и вижте какво ще предприемат, свикнете ги да имат нещо в устата си и след това преминете към миене. Не е нужно да използвате четка само за кучета, може да ползвате четка за зъби за бебета, която е хубава и мека.

Възпаление

Стоматитът е възпаление в устата и може да бъде трудно да се диагностицира, тъй като зъбите може да изглеждат добре, но това е автоимунна реакция срещу собствената им тъкан на венците, където венците са наистина червени и болезнени и води до лош дъх на кучета.

Проблеми с храносмилането

4 бързи начини да се справим с лошия дъх на момента

Лошият дъх е често срещан проблем. Предлагаме ви четири бързи начина за бърза и ефективна борба с лошия дъх. 1. Ментолови таблетки без...

Някои кучета не усвояват храната си толкова бързо или добре и това ще предизвика ферментация в стомаха, което води до наистина странен дъх. Един от лековете е да нахраните кучето си с естествена добавка, предназначена не само да успокои проблемите с храносмилането, но и да се насочи към лошия дъх на кучето.

Определени породи

По-малките породи са склонни да имат повече зъбни заболявания и има генетични причини за това. Емайлът на зъбите им не е толкова твърд, нито толкова защитен, което ги настройва за проблеми със зъбите по-късно в живота. Известно е, че други породи, като стандартните пудели, също имат лош дъх. Простото поръсване с освежители на дъха от природата като малко магданоз или кокосово масло върху храната им може да свърши работа или опитайте билково лекарство, предназначено да изчисти проблема.

Как да разберете, че кучето ви е сърдито – ЧАСТ 2

Диета

Хората смятат, че сухата храна почиства зъбите, когато е вярно обратното. Кучетата нямат смилащи кътници като нас, зъбите им са остри и са направени да откъснат парче месо и да го погълнат. Така че сухата храна всъщност допринася повече за зъбните заболявания, като допринася за натрупването на зъбен камък.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво е истинското име на Марк Твен

Научете най-щастливия ден за всяка зодия от седмицата, 29 април - 5 май

Извън Атина: Кой е най-големият град в Гърция

Къде се намира най-високият водопад в Европа

Топ 5 на най-красивите места в Европа през пролетта

Кой е най-големият полуостров в света

Тези 3 цвята никога не трябва да се използват за боядисване на яйца за Великден

В коя държава е най-голямото пристанище в Европа

Не хвърляйте старото великденско яйце - ето за какво се ползва

Тези 6 храни съкращават живота

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com